Vävyni tuskin ymmärsikään, miten suuri luottamuksen osoitus se oli, kun annoin hänen valita kotiini joulukuusen ja koristella sen yhdessä bonustyttären kanssa. En edes mennyt mukaan kuusikaupoille, ja koristelun aikaan vetäydyin nokosille. Ja tulos: meillä ei ole luultavasti koskaan ollut yhtä kaunista kuusta.

Miten hän sen oikein teki?

1. Valitse tuuhea ja tasainen kuusi.

Lapsuuteni kuuset olivat metsän reunasta napattuja näreitä, aitoja luonnonkuusia, joiden oksat olivat usein melko harvassa. Vanhasta muistista olen usein valinnut ilmavan joulupuun. Vävyn valinta oli kuitenkin varsinainen turbokuusi, erittäin tiheä ja tasaisen kartion muotoinen.

2. Asenna valot kuusen sisään.

Minusta kuuseen kuuluu kuusenkynttilät, joita on pakkauksessa rajallinen määrä. Vävy käytti kuitenkin valosarjaa, joka sai koko kuusen sädehtimään pehmeää valoa. Juju oli led-lamppujen ketjun sijoittaminen oksankärkien sijasta hieman lähemmäs kuusen runkoa, tavallaan puun sisään. Pitkä valosarja riitti valaisemaan puun tyvestä latvaan saakka.

3. Valitse väriteema.

Seuraavaksi vävy valitsi koristenauhat. Tarjolla oli perinteiset, ohuet hopeanauhat, paksut kultanauhat ja vielä paksummat roosa-hopeiset. Yllättäen vävy valitsi vaaleanpunaiset. Tämä valinta saneli kuusen päävärin. Roosa, valkoinen ja hopea on minusta hieno, juhlava väriyhdistelmä, joten teemaan sopivia koristeita löytyi helposti kahdesta isosta kuusenkoristelaatikostani, jotka oli noudettu vintiltä.

4. Sijoita samantyyppiset koristeet tasaisesti kuuseen.

Jos kuuseen tulee pitkiä koristeita, ne kannattaa ripustaa ensin. Niille ei nimittäin ole tiheässä kuusessa paljon paikkoja. Vävy sijoitti jääpuikot matemaattisella tarkkuudella harmoniseen muodostelmaan. Kävyt, sydämet ja pallot saivat saman huolellisen käsittelyn.

5. Muista anopin lempikoriste.

Minulla on ehdoton lempijoulukuusenpallo, tai oikeastaan niitä on kaksi palloa ja yksi sydän. Bonustytär tiesi tämän ja todennäköisesti antoi viisaan vinkin. Vävy sijoitti lempipalloni strategisesti täsmälleen oikein: kohtaan, johon katse osuu ja jossa sitä on helppo ihailla. Lisäksi kuuseen päätyi tuorein hankintani, berliiniläinen mistelipallo, vaikka se on muita isompi. Nämä molemmat koristeet rikkoivat kuusen väriteeman, mutta sehän vain paransi vaikutelmaa. Joulukuusi ei saa näyttää tavaratalon somisteelta.

6. Ripusta isot koristeet alas, pienet ylemmäs.

Monet joulupalloni ovat jo hieman vanhempaa mallia eli melko pieniä verrattuna nykyisin kaupan oleviin. Vävy sijoitti viisaasti pienempiä koristeita ylemmäs ja isompia alemmas. Tosin päin olisi näyttänyt epäsuhtaiselta.

--

Päivän kuvat: Kuusen väriteema oli vanha roosa.

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Tietyssä iässä olet, kun tiedät menettäneesi jotakin tärkeää ikääntymisen takia. Itse en enää pysty esimerkiksi kävelemään pitkiä matkoja, ja minulla on usein jännekipuja hamstring-syndrooman takia. Niinpä minusta ei tulekaan maraton- eikä joogamummoa, vaan tulee kukkamummo ja siirtolapuutarhuri. Päivitän blogia harvakseltaan, koska minulla on tällä erää vain vähän sanottavaa muusta kuin puutarhanhoidosta.

Olen Maija Rauha, 62-vuotias ja eläkkeellä perjantaisin. Tervetuloa tiettyyn ikään!

--

Oletko Facebookissa? Käy tykkäämässä Tietyssä iässä -sivusta, niin saat uutisvirtaasi tiedon uusista blogikirjoituksista, mikäli algoritmien jumalat ovat suosiolliset!

--

Siirtolapuutarhapalstallani on oma kanava Instagramissa. Se löytyy nimellä villa_palanen. Kerron siellä mökin ja puutarhan kuulumisia useammin kuin täällä blogissa.

--

Tavoitat minut osoitteesta maijarauha@gmail.com

--

 

Hae blogista

Blogiarkisto

2020
2019
2018
2017
2016
Sisältö jatkuu mainoksen alla