Sinne meni ihana, hillitysti kukkakuvioitu pellavamekko, jossa oli pukeva valekietaisuleikkaus. Kokoa 38. Samaa kokoa oli Puolasta hankittu, kalliin näköinen, munankuorenvalkoinen 60-luvun minimekko, joka oli oikeasti supermukavaa ja helppohoitoista stretchiä. Luovuin siitäkin. Ruusukuvioinen suosikkitunika, jossa tanssin läpi yön Antwerpenissä, koki saman kohtalon.

Mekot kävelevät nyt jossakin Punavuoren tai Kallion kaduilla. Nuorempi sukupolvi myi ne Facebook-kirppiksellä kohtalotovereilleen, helsinkiläisille hipstereille. Menivät kuin kuumille kiville.

Minulla on 7 pahvilaatikollista liian pieniä vaatteita, joten myytävää riittää. Valtaosa ei tietenkään ole siinä kunnossa, että kukaan maksaisi niistä edes viittä euroa, enkä oikein usko, että kukaan haluaa kulkea vanhoissa farkuissani. Pelkästään niitä on kaksi laatikollista.

Yhden ihanista mekoistani jätän muistoksi niistä päivistä, jolloin olin viisikymppinen, urheilullinen ja hoikka.

Kirppismyynnistä saamillani varoilla täydensin 55+ peruspuvustoani.

Kirppismyynnistä saamillani varoilla täydensin 55+ peruspuvustoani. Tein mielestäni hyvän diilin, kun nappasin nettikaupan alennusmyynnistä yhteensä 106 eurolla (postimaksuineen) kolme hyvää vaatetta: tummansinisen puolihameen, värikkään silkkisekoitetopin ja valkoisen, vyötärölle kietaistavan neuleen. Saman mallisia ohuita, ¾-hihaisia neuleita minulla on ollut eri väreissä, mutta ne ovat kaikki liian pieniä. 

Jo vähän aiemmin hankin sini-valkokuvioisen hippipuseron, jonka pyöreässä pääntiessä on smokkirypytystä ja helmassa keltainen ja valkoinen raita. Se sopii hyvin sekä farkkujen että  sinisen tai valkoisen hameen kanssa. Sen on vähän muodoton, mutta peittää pömppövatsan. Helma pitää hameen kanssa kuitenkin tunkea vyötärön sisään.

Näillä hankinnoilla päivitettynä peruspuvustoni on valmis kevääseen. Jakkupukua tai edes bleiseriä en ole aikeissa hankkia vieläkään, koska vaatteiden myynnistä saadut roposet eivät moiseen riitä. Olen myös huomannut, etten nykyään tarvitse bleiseriä kuin hyvin harvoin. Silloinkin sen voi korvata neuleella.

Oikean kokoinen musta vaate on tietyssä iässä aika välttämätön vaatekaapin vakio.

Sain tosin lahjaksi hyvin leikatun Ralph Laurenin kierrätyspikkutakin, joka melkein mahtuu kiinni. Hätätilanteessa voin käyttää sitä uuden, kirjavan toppini kanssa. Sen ainoa vika on väri: en yleensä käytä arkisin mustaa.

Mustasta puheenollen olen hankkinut myös mustan mekon. Oikean kokoinen musta vaate on tietyssä iässä aika välttämätön vaatekaapin vakio. Koskaan ei tiedä, milloin sitä tarvitsee,  ja on tosi tylsää ravata kaupoissa hätäisillä pakko-ostoksilla. Mieluummin teen hankinnan rauhassa ja jätän vaatteen odottamaan käyttötilannetta.

Sopivia suoria housuja minulla ei ole yksiäkään. Se on puute, jota ei kannata korjata juuri nyt, kun pyrin kutistumaan muutaman sentin. Housujen istuvuuden kannalta jokainen sentti on tärkeä.

--

Päivän kuvat: 55+ peruspuvustoni kevättäydennykset.

Kommentit (0)

Seuraa 

Tietyssä iässä olet, kun tiedät menettäneesi jotakin tärkeää ikääntymisen takia, eikä se jokin tule enää koskaan takaisin. Minä menetin terveyteni, yöuneni, juoksemisen, joogan, 7 pahvilaatikollista huolellisesti kerättyjä vaatteita ja identiteettini.

Vastalahjaksi sain krooniset kivut ja 15 kiloa läskiä sekä vakaumuksen, että ikä on kaikkea muuta kuin numero. Nukun jo paremmin enkä enää tarvitse kipulääkkeitä päivittäin, mutta toivon, että pystyn vielä joskus kävelemään yli puoli tuntia kerralla.

Blogi kertoo kaikesta, mitä tietty ikä mukanaan tuo: ainakin krempoista ja niiden hoitamisesta lääkkeellisin ja lääkkeettömin keinoin, uuden vaatevaraston keräämisestä, kodinhoidosta ja parvekepuutarhan vaalimisesta. Vähän myös kiukusta, joka herää, kun joka puolella kehotetaan ikääntyviä liikkumaan. Ikään kuin se olisi ratkaisu kaikkeen.

Tietyssä iässä -blogi jatkaa  Dementin omainen -blogini ja Parveke länteen -blogini jalanjäljillä, mutta aihepiiri on laajempi. Olen Maija Rauha, 57-vuotias brunetti. Kirjoittaminen on minulle sekä ammatti että harrastus. Tervetuloa tiettyyn ikään!

--

Oletko Facebookissa? Käy tykkäämässä Tietyssä iässä -sivusta, niin saat uutisvirtaasi tiedon uusista blogikirjoituksista!

--

Tavoitat minut osoitteesta maijarauha@gmail.com

--

Blogiarkisto

2017
2016

Instagram