En näe haavaani ollenkaan, koska se on kankussa. Kun kävin tänään sairaalassa vaihdattamassa sidoksen, hoitaja kertoi haavan näyttävän oikein siistiltä. Sen reunat ovat jo kuroutuneet kiinni. Saan huomenna mennä suihkuun, ja voin pitää uutta haavateippiä tikkien poistamiseen asti eli reilun viikon.

Haava on noin 15 senttiä pitkä. Kotona puolisoni kommentoi, että uusi sidos muistuttaa tavallista ruskeaa pakettiteippiä, kun aikaisempi näytti oikealta haavasidokselta.

Minulla on sellainen hytinä, että parantuminen on lähtenyt hyvin käyntiin. Olen vieläpä edesauttanut sitä modernilla taikajuomalla eli arginiiniä ja paljon proteiinia sisältävällä täydennysravintovalmisteella, jota ostin apteekista. Se on virallisesti tarkoitettu painehaavojen ja pitkäaikaisten haavojen ravitsemushoitoon, mutta leikkaushaavan paranemiseen tarvitaan aivan samoja ravintoaineita kuin muidenkin haavojen. Näin minä uskon ja sen mukaan toimin. Vaniljanmakuinen Cubitan oli parempaa kuin mansikanmakuinen.

Lisäksi olen käyttänyt sisäistä ja ulkoista kylmähoitoa: sisäisesti olen nauttinut rasiallisen Aino Ihana Maitosuklaa -jäätelöä ja ulkoisesti olen hautonut leikkaushaavaa astiapyyhkeeseen käärityllä kylmäpakkauksella. Olen myös pitänyt leikattua jalkaa kohoasennossa ja koukistellut ja ojennellut nilkkaa.

Muuten olen nukkunut.

En ole kolmeen vuoteen nukkunut näin hyvin, koska en ole kolmeen vuoteen ollut näin kivuton.

Nukkuminen on tuntunut ihanalta. En ole kolmeen vuoteen nukkunut näin hyvin, koska en ole kolmeen vuoteen ollut näin kivuton. Haavakipujen hoitoon tarkoitetut lääkkeet ovat vieneet mennessään kaikki muutkin kivut. Aivan taivaallista.

Sain sairaalasta mukaan kolme Oxycontin 10 mg -tablettia otettavaksi leikkauspäivän iltana sekä seuraavan päivän aamuna ja iltana. Lisäksi sain neljä kapselia Oxynorm 5 mg:a, jotka oli tarkoitettu tarvittaessa otettavaksi 4-6 tunnin välein. Otin ensimmäisen heti autossa kotimatkalla ja toisen eilen iltapäivällä. Kaksi Oxynormia on vielä jäljellä.

Mukaani pakattiin myös kolme reseptiä: vanha tuttu Panadol Extend, jota on tarkoitus ottaa kaksi kappaletta max komesti päivässä, laskimotukoksen ehkäisyyn tarkoitettu Pradaxa 110 mg sekä Tramal 50 mg leikkauksen jälkeiseen kipuun 2-3 kertaa vuorokaudessa tarvittaessa.

Oxycontin ja Oxynorm sisältävät vaikuttavana aineena oksikodonia, jonka teho on 1,5-kertainen morfiiniin verrattuna. En ole huomannut sillä minkäänlaisia haittavaikutuksia.

Tänään otin ensimmäisen Tramalin sairaalasta palattua. Tramadoli lievittää kipua useiden eri mekanismien kautta. Se on voimakkaampaa kuin kodeiini, mutta kuitenkin teholtaan 10-20 prosenttia morfiinista. Sivuvaikutuksena on väsymystä, ja sehän vaan minulle sopii.

Olen ollut hereillä korkeintaan noin tunnin kerralla. Sitten silmäluomet alkavat väistämättä lupsua, eikä katse enää pysy kirjan rivillä. On mahtavaa, kun saa vapaasti vetää peiton niskaan, huokaista syvään ja vaipua uneen.

Taidan olla luonnonlahjakkuus toipilaana.

--

Päivän kuvat: Juhannusmuistoja äitini puutarhasta.

Kommentit (2)

MarjattaP
3/2 | 

Oikein hyvältä kuulostaa nyt tilanteesi.  Toivottavasti se jatkuu samanlaisena.   Ja tosiaankin, ota ihan rennosti ja nuku silloin kun nukuttaa.  Kyllä se siitä!

Maija
Liittynyt15.10.2015
4/2 | 

Kiitos Marjatta, samaa toivon minäkin. Tarkkana saa olla. Nostin kerran lehden postiluukun alta, mutten tee sitä ihan heti toista kertaa. Leikkaushaava ei tykännyt moisesta urheilusta yhtään.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Tietyssä iässä olet, kun tiedät menettäneesi jotakin tärkeää ikääntymisen takia. Itse en enää pysty esimerkiksi kävelemään pitkiä matkoja. Olen krooninen kipupotilas ja minulla on verenpainetauti. Blogin vakioaiheita ovatkin krempat ja niiden hoidot sekä kaikenlainen kiukuttelu ja kummastelu. Erityisesti minua harmittaa, kun liikuntaa pidetään ratkaisuna vähän kaikkeen, vaikka minulle se toi elinikäiset vammat. Iloa minulle tuottavat kaunis koti ja vaatteet sekä parvekepuutahan hoito ja kukat. Kirjoitan vuorotellen näistä teemoista.

Olen Maija Rauha, 61-vuotias ja eläkkeellä perjantaisin. Kirjoittaminen on minulle sekä ammatti että harrastus. Tervetuloa tiettyyn ikään!

--

Oletko Facebookissa? Käy tykkäämässä Tietyssä iässä -sivusta, niin saat uutisvirtaasi tiedon uusista blogikirjoituksista!

--

Tavoitat minut osoitteesta maijarauha@gmail.com

--

 

Hae blogista

Blogiarkisto

2020
2019
2018
2017
2016
Sisältö jatkuu mainoksen alla