Kuusi näpsäkkää vinkkiä ja jalkasi ovat juhlakunnossa! Juhlan jälkeen jalat kiittävät, kun kokeilet tätä neljän liikkeen jalkajumppaa.

Aloita jalkahoito haalealla 10 minuutin kylvyllä. Lorauta kylpyveden joukkoon virkistävää kylpy- tai merisuolaa tai pehmittävää öljyä. Tehovirkistystä saat parilla tipalla eteeristä sitruuna- tai piparminttuöljyä. Sekoita eteerinen öljy ensin vaikkapa hunajaan, jotta se sekoittuu kylpyveteen.

Huuhtele jalat kylvyn jälkeen ja kuivaa varsinkin varvasvälit hyvin.

Jos jaloissa ei ole paljoakaan karheutumia, saat ne sileiksi kuorintavoiteella tai hieromalla  kuorintakäsineillä. Kovettumat voit poistaa hiekkapaperiraspilla tai hohkakivellä. Vältä raspaamista liian usein, sillä se saattaa lisätä kovettumien syntymistä.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Pehmitä kuivat ja tikkuiset kynsinauhat kynsinauhaöljyllä tai -voiteella. Pehmenneen kynsinauhan voit työntää kevyesti pumpulitikulla, jos se kasvaa häiritsevästi kynnen päälle. Älä leikkaa kynsinauhoja.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Leikkaa varpaiden kynnet terävillä, suorareunaisilla kynsipihdeillä tai sakseilla varpaan päätä myötäillen, kulmaa kadottamatta. Kynsi on sopivan pituinen, jos sen reuna tuntuu kun painat sormella kevyesti varpaan päätä. Viimeistele leikkausjälki paperisella kynsiviilalla kevyin vedoin. Älä pyöristä kulmia.

Paksuuntuneen ja kovan kynnen voit pehmittää voiteilla tai öljyillä. Jalkahoitaja voi myös hioa kynnen ohuemmaksi, jolloin sen kotihoitokin on helpompaa.

Täyteläiset jalkavoiteet ovat parhaita. Levitä voide kevyesti hieromalla varpaista nilkkoihin päin. Älä laita voidetta varvasväleihin, sillä niissä hautuva rasva voi aiheuttaa sienitulehduksia.

Nosta jalat vartiksi ylös tai vaakatasoon. Laita silmät kiinni ja nauti ihanan kevyeltä tuntuvista ja pehmeistä jaloistasi.

Kovat ja halkeilevat kantapäät vaativat tehohoitoa. Levitä jaloille paksuhko kerros ravitsevaa jalkavoidetta, pujota jalat muovipusseihin, kaupan hedelmäpussit ovat käteviä. Laita villasukat muovipussien päälle, anna vaikuttaa 1–2 tuntia. Riisu sukat ja pussit, pyyhi ylimääräinen voide pois ja laita puuvillasukat yöksi jalkaan.

Jumppaa juhlien jälkeen

Väsyneet ja turvonneet jalat virkistyvät jalkajumpalla. Tee kutakin liikettä 15 kertaa.

  1. Ojenna ja koukista nilkkaa, pyörittele sitten molempiin suuntiin.
  2. Levitä varpaat haralleen. Auta aluksi käsillä, jos ei ilman onnistu.
  3. Anna jalkaterän levätä lattialla, paina varpailla lattiaa vasten siten, että jalkaholvi nousee kaarelle.
  4. Poimi varpailla esineitä maasta, voit istua tai seistä.

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla