
Kuva Elvi Rista
Tämä kakku on kuin juhlapöydän kruunu. Viimeistele itse kakku herkullisilla praliineilla.
10–12 palaa
150 g piparkakkuja
75 g voita tai leivontamargariinia
½ rkl kaakaojauhetta
Täyte
6 liivatelehteä
2 dl kuohukermaa
200 g tuorejuustoa,
esimerkiksi Philadelphia
2 dl turkkilaista jogurttia
1 prk (415/230 g) säilykepäärynöitä
1 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
½ tl inkiväärijauhetta
½ dl päärynälientä
Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
Koristeeksi
suklaapraliineja ja -rakeita
Sisältö jatkuu mainoksen alla
- Jauha piparkakut monitoimikoneessa. Sulata rasva ja lisää se kaakaojauheen kanssa jauhelman joukkoon. Vuoraa läpimitaltaan 24 sentin irtopohjavuokaleivinpaperilla. Painele keksimurut tiiviiksi pohjaksi.
- Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan 5 minuutiksi. Vatkaa kerma kuohkeaksi vaahdoksi. Yhdistä kermavaahto, tuorejuusto ja jogurtti.
- Valuta päärynät, säästä osa liemestä.
- Soseuta päärynät ja lisää sokerin ja mausteiden kanssa juusto-kermamassaan.
- Kuumenna päärynäliemi kattilassa. Purista liivatelehdet mahdollisimman kuiviksi ja lisää kuumaan nesteeseen liukenemaan. Lisää liivateseos tasaisesti täytteeseen.
- Kaada täyte kakkuvuokaan. Hyydytä viileässä vähintään 6 tuntia.
- Koristele pinta praliineilla ja suklaarakeilla
Seuraa meitä Facebookissa