Nämä Pohjois-Suomen ohrarieskat valmistuvat helposti ja nopeasti.

  • ½ l perunasoseainesta (pakaste, esim. Oolannin)
  • ½ l piimää
  • 2 tl suolaa
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • noin 1 kg ohrajauhoja
  • 1 tl soodaa

Sekoita kulhossa puolisulanut perunasoseaines ja jääkaappikylmä piimä. Lisää suola ja vehnäjauhot sekä ohrajauhot, joihin sooda on kunnolla sekoitettu.

Sekoita taikina hyvin ja muotoile jauhotetulla alustalla isoja tai pieniä rieskoja. Voit kuvioida rieskojen pinnat haarukalla tai tehdä niihin ristikon veitsellä.

Paista rieskat 250-asteisessa uunissa keskitasolla noin 10 minuuttia, kunnes ne ovat saaneet kauniisti väriä.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla