
Erkin hunajataimen -ohje virittää loheen kyllästyneen ruokailijan makuaistit uudelleen. Taimenta saa nyt mukavasti ruokakaupoista!
Erkin hunajataimen
noin 10 annosta
2 taimenfileetä (à ½ kg)
1 rkl juoksevaa hunajaa
6–8 rkl karkeaa merisuolaa
1–2 tl murskattua valkopippuria
1–2 tl kuivattua rakuunaa
1–2 tl kuminaa
1–2 ruukkua tuoretta tilliä
Sivele kalojen lihapinnat juoksevalla hunajalla.
Sirottele astian pohjalle merisuolaa, murskattua valkopippuria, rakuunaa ja kuminaa sekä hienonnettua tilliä ja tillinvarsia.
Nosta filee astiaan nahkapuoli mausteita vasten. Ripottele kevyesti suolaa, mausteita ja tillisilppua hunajapintaan. Nosta toinen filee kanneksi niin että nahkapuoli jää ylöspäin.
Ripottele lopuksi vielä kerros suolaa, mausteita ja tilliä.
Aseta fileiden päälle kevyt paino ja anna suolaantua viileässä vuorokauden ajan.
Leikkaa kala ennen tarjoilua ohuiksi viipaleiksi.
Tarjoa ruisleivän päällä tai perunoiden seurassa.
Terveisiä lukijan keittiöstä:
“Intohimoni on kala. Tämä ohje syntyi vuosia sitten kalastusmajalla Rautalammella. Halusin graavikalaan makua. Hunaja toi lempeyttä ja kumina ja rakuuna kaivattua potkua. Siitä lähtien hunajataimenta on tarjottu kalareissujen eväänä ja kotipöytämme herkkuna.”
Erkki Norell, Vääksy