
Kuivatut herkkutatit lisäävät metsäistä makua hirvikäristykseen.
Herkkutatit kruunaavat tämän hirvenlihakäristyksen.
Hirvi-herkkutattikäristys
4 annosta
- 25 g kuivattuja
- herkkutatteja
- 500 g hirvenpaistia
- 2 rkl voita
- 100 g pekonia
- 1 sipuli
- 1/2 tl suolaa
- 5 maustepippuria
- 3 laakerinlehteä
- 2 tl katajanmarjaa
- 2 oksaa timjamia tai
- rosmariinia
- 1,7 dl olutta
- 2 dl vettä
- Liota (murennettuja) sieniä vedessä vähintään 30 minuuttia. Valuta siivilässä.
- Vuole jäisestä hirvenpaistista terävällä veitsellä ohuita siivuja. Paista käristyssuikaleet valurautapannulla tai -padassa useammassa erässä voissa ruskeiksi. Paloittele pekoni lopussa joukkoon, jatka paistamista hetken ajan.
- Kuori ja lohko sipuli ja lisää pataan. Lisää myös herkkutatit. Kaada joukkoon mausteet, yrtit ja neste.
- Hauduta miedolla lämmöllä liedellä noin 2 tuntia. Lisää vettä kypsennyksen aikana tarvittaessa.
- Tarjoa puikulaperunoiden ja puolukkahillon kera.
Lue myös:
Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa meitä Facebookissa