
Sama ohje sopii sekä tortun että leivosten tekoon.
Pohja:
4 kananmunaa
1½ dl tummaa sokeria
1½ dl Myllyn Paras Ruis- tai sämpyläjauhoja
½ dl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
Vaniljainen Mintturahka-täyte:
200 g vaniljarahkaa
1 dl vispikermaa (20 %) + hieman sokeria
2–3 rkl hienonnettuja tuoreita mintunlehtiä
3–4 dl puolukoita, karpaloita, herukoita tai muita marjoja
Koristelu:
2 dl vispikermaa (20 %)
1–2 rkl sokeria
marjoja
mintunlehtiä
- Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita jauhot, kaakaojauhe ja leivinjauhe keskenään, lisää muna-sokerivaahtoon kevyesti sekoittaen.
- Kaada taikina voidellun leivinpaperin päälle pellille ja paista 200-asteisen uunin keskitasolla 7–10 minuuttia. Kumoa kypsä torttu-pohja toiselle leivinpaperille, jolle on ripoteltu hieman sokeria. Anna jäähtyä.
- Vatkaa kerma (+ sokeri) vaahdoksi ja sekoita siihen vaniljarahka ja hienonnetut mintunlehdet. Levitä täyte torttulevylle ja sen päälle marjat. Rullaa tiukasti kääretortuksi ja jätä saumakohta alaspäin.
- Vatkaa kerma ja sokeri vaahdoksi ja levitä vaahtoa tortun ympärille.
- Koristele marjoilla ja mintunlehdillä.
Vinkki: Voit tehdä myös leivoksia. Viipaloi jäähtynyt torttu, pursota koristevaahtoa leivoksille, koristele marjoilla ja mintunlehdillä.