
Pinaattisoppa syntyy vähällä vaivalla. Kun lämmität keiton uudelleen, tuunaa sen makua makua savukalalla, pelmeneillä tai rapealla ripotteella.
Lempeä pinaatti-juurisellerikeitto
4–6 annosta, 35 minuuttia
1 sipuli
400 g pala juuriselleriä
4 rkl öljyä
2 litraa vettä
2 kasvisliemikuutiota
150 g pakastettua pinaattia
1 tlk maitorahkaa
¼ tl valkopippuria
(suolaa)
Lämmityspäivä
kylmäsavulohta
Hienonna sipuli. Kuori ja kuutioi selleri.
Kuumenna öljy isossa kattilassa.
Ruskista sellerikuutioita noin 5 minuuttia.
Lisää sipulit ja paista vielä hetki.
Lisää vesi ja liemikuutiot. Keitä 20 minuuttia tai kunnes selleripalat ovat kypsyneet pehmeiksi.
Lisää pinaatit ja maitorahka keittoon. Kuumenna, kunnes pinaatti sulaa. Soseuta keitto ja mausta pippurilla. Lisää suolaa tarvittaessa.
Lämmityspäivänä voit tuunata sopan lisäämällä siihen muutaman siivun kylmäsavulohta per ruokailija.