Korkeat hanget ja talviset pakkaspäivät lisäävät viherpeukaloiden pakotusta. Lähes neljä kuukautta kestänyt lumikausi ei vaan ota loppuakseen.

Korkeat hanget ja talviset pakkaspäivät  lisäävät viherpeukaloiden pakotusta. Lähes neljä kuukautta kestänyt lumikausi ei vaan ota loppuakseen.  Muistan lapsuudestani, että maaliskuussa ei odotettu kevättä yhtä innokkaasti. Huhtikuussa alkoivat vesisateet, jotka sulattivat nopeasti korkeat hanget, mutta nyt viimeisten  30 vuoden aikana luonto  on totuttanut aikaisiin keväisiin.

Onneksi tätä odotuksen tuskaa voi jotenkin lievittää. Tulin juuri Helsingin Kaisaniemen  puutarhan kasvihuoneelta, jossa lukuisat narsissit, tulppaanit ja monet muut sipulikukat olivat täydessä kukassa Villi Niityn rakentamassa Tulppaanien lumo -näyttelyssä.  Ja huomenna onkin sitten ohjelmassa tutustuminen Tukholman puutarhamessuille Puutarhanaisten retkellä.    Sitten viikon päästä voikin suunnata Kevätpuutarha 2011 näyttelyyn, jonka koristelu on kuulemma kansainvälistä tasoa.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Jos ei ole mahdollisuus mennä kukkien luo, niitä voi ihastella kotona.  Puutarhaunelmia- ohjelman uudet jaksot alkavat 28.4.  Kuinka moni katsoi FST- kanavalta tanskalaista Kasvihuoneunelmia? Voi että oli ihania kukkia!

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Ja sitten ovat kaikki hyvät kirjat. Minä olen kirjaihmisiä. Tulppaaneista ja sipulikukista ovat Else ja Vesa Leivo tehneet ihanan kirjan. Sipulikukista ei olekaan pitkään aikaan ilmestynyt mitään  kotimaisin voimin tehtyä. Nyt on, ja kirjassa on todella historiallinen tuntu.  Itse en ole kovin ihastunut kaikkiin käännöskirjoihin, ellei niissä ole jotain todella uutta ja kuvitus hyvin tehtyä.

Nyt ei auta kuin haaveilla ja odottaa.  Ensimmäiset siemenet voi laittaa multaan.  Minulla on orvokit ja tomaatit taimella ja muutama muu kesäkukka ( ihan vaan muutama, eli vajaa 10 sorttia!). Mutta, kun ne on niin ihania!

Muistaakseni jollakin ET:n nettipalstalla olikin keskustelua ja kuvia siitä millaisia kasvatuksia itse kukin taas aikoo tehdä. Voisitte laittaa lisää suunnitelmistanne.

Odotellaan kärsivällisesti, kyllä se  kevät tulee!

Terveisin Leena

ps. olen lupautunut oppaaksi puutarhamatkalle 13.- 15.7.  Berliiniin. Siellä on todella paljon kiinnostavaa katsottavaa. Matkan järjestää Matkaseniorit.

Sisältö jatkuu mainoksen alla