Arvokasta Kalevala-korua muistuttavan perintörintaneulan aitous herätti omistajassa epäilyksiä, joille antiikin ja keräilyn asiantuntija Pentti Avomaa antoi vahvistuksen.

Joku on joskus väittänyt, että kuvassa oleva perintörintaneula olisi Kalevala Korun tuotantoa. Kalevala Koru ei sitä kuitenkaan tunnistanut. Arvelen korun olevan peräisin 1920- tai 1930-luvulta. Luupilla luettuna selvisivät seuraavat leimat: GB kruunu 813H vene S6. Haluaisin tietoja korustani.

Mirja

Kalevala Korun tuotantoa rintaneula ei tosiaankaan ole. Nimileimasta GB nimittäin selviää, että valmistaja on ollut helsinkiläinen Georg Buchert Oy, ja kertomastasi vuosileimasta selviää, että rintakoru on valmistettu vuonna 1947. Kalevala-henkiseltä se kyllä näyttää – kuten monet muutkin Georg Buchertin suunnittelemat hopeakorut.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Kalevala-koruja alettiin valmistaa vuonna 1937, ja niiden suosio vaikutti varmasti myös muiden suunnittelijoiden työhön. Samoin vaikutti myös epävarma aika sotien jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Korun hopeapitoisuus on 813 promillea eli hopeaa on seoksesta runsaat 80 prosenttia. Koska korun paino ei ole tiedossa, pelkän raaka-ainehopean arvoa en pysty kertomaan.

Vaikka koru on siis lähes 70 vuotta vanha, sen rahallinen arvo jää hopeakoruna 30-60 euroon.

Sisältö jatkuu mainoksen alla