Runsaasti proteiinia sisältävät maitotuotteet ovat kasvattaneet hurjasti suosiotaan. Eikä se ole ihme: terveysvaikutukset ovat myös huimat.

Suomalaiset himoitsevat nyt proteiinia. Varsinkin maitotuotteiden muodossa. 

Raejuustoa ja rahkaa hamstrataankin kaupoista; näistä tuotteista on tullut tärkeä osa terveellistä ruokavaliota.  Suomalaisetkin ovat oppineet tämän: maitoproteiini on laadukasta proteiinia, koska siinä on paljon aminohappoja eli eräänlaisia rakennuspalikoita, joita ihmiskeho tarvitsee joka päivä.

Energiaravintoaineista proteiini tuottaa enemmän kylläisyyden tunnetta kuin muut energianravintoaineet eli rasva, alkoholi tai hiilihydraatti.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Tuoreen tutkimuksen mukaan proteiinia sisältävä aamiainen voi vaikuttaa positiivisesti jopa iltaan saakka. American Journal of Clinical Nutrition -lehti kertoo, että verrattuna vähän proteiinia sisältävään aamiaiseen paljon proteiinia sisältävä aamiainen voi vähentää epäterveellisten välipalojen napostelua vielä illalla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Aikuiset tarvitsevat proteiinia lihasmassan ylläpitämiseen ja kasvattamiseen, mutta pelkkä proteiinin nauttiminen ei kasvata lihaksia – myös liikuntaa tarvitaan.

– Niille, jotka etsivät vähärasvaiseen ruokavalioon sopivia paljon proteiinia sisältäviä tuotteita tai kuntoilevat paljon ja tarvitsevat proteiinia lihasten palautumiseen, raejuusto ja muut runsaasti proteiinia sisältävät maitotuotteet ovat käteviä vaihtoehtoja terveelliseksi välipalaksi, mainitsee ravintoasiantuntija Lise Larsen Arlan innovaatiokeskuksesta.

Raejuuston kysyntä on noussut tasaisesti viime vuosien aikana Suomessa. Elintarvikejätit Arla ja Valio ovat joutuneet varautumaan suureen kysyntään uusilla tehtailla. 

Valio tiedotti jo aiemmin, että se rakentaa Seinäjoelle valtavaa rahkalinjaa, joka tuplaa yhtiön nykyisen rahkantuotannon. Arla puolestaan kertoo avaavansa lokakuussa Euroopan suurimman raejuustotehtaan Ruotsin Falkenbergiin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla