Viikonloppuna Loviisassa pääsee tutustumaan lähes 40 vanhaan vanhaan taloon. Katso jo nyt kuvat mitä viehättävimmistä kohteista.

Kurkista pihalle, ihaile sisustusta, vaikutu talojen historiasta ja kuuntele tarinoita. Loviisan kaupunki on täynnä tapahtumia, kirppareita, taidenäyttelyitä, luentoja ja lähiruokaa tulevana viikonloppuna, 30–31. elokuuta.

Loviisan Wanhat Talot avaavat ovensa, pihansa ja puutarhansa yleisölle kymmenennen kerran elokuun viimeisenä viikonloppuna.

Merenrantakaupungissa on kuin ulkomailla – vähintäänkin Ruotsissa – historian, antiikin, taiteen, musiikin, hyvän ruuan ja kirpputorien keskellä.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

– Tämän vuoden tapahtumassa 1700-luvun jälkipuolisko on esillä monin tavoin. Osa kohdetaloistamme on rakennettu jo tuolloin, joskin valtaosa “ruotsalaisesta” Loviisasta tuhoutui 1855 suuressa tulipalossa. Loviisan katukuvaa koristavat myös 1700-luvun harrastajat epookinmukaisissa asuissaan, kertoo tapahtuman tiedottaja Maria Schulgin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Asiantuntijaseminaarissa Panu Kaila pohtii sitä, mitä voimme oppia 1700-luvun kestävästä ja lämpimästä puurakentamisesta. Hänen esitelmänsä aiheena on Puutalon kestävyys ja energiansäästö 1700-luvulta 2000-luvulle.

 

Puistonpenkkejä ja purkkakuvia

Kaupungilla tapahtuu paljon muutakin. Eri paikoissa on esillä myös 20 eri taiteilijan mielenkiintoista nykytaidetta.

Loviisan Wanhat Talot ry. on maalauttanut kymmenen rantapuiston penkkiä loviisalaistaiteilijoilla. Ne ovat hyvin erilaisia keskenään, kannattaa käydä katsomassa.

Keräilymessuilla Lovisa Gymnasiumissa voi metsästää vanhaa talonpoikaistavaraa, antiikkia, keräilyesineitä ja kaikkea pientä kivaa limsapullon etiketeistä purkkakuviin.

Kannattaa tutkia tapahtuman nettisivuilta etukäteen kiinnostavimmat paikat.

Ehkäpä Vanha viinatorni, Aliluutnantin asuintupa, Auringon puolella tai Pitkän pöydän talo?  Muutama kohde on maalla, hiukan Loviisan ulkopuolella.  

Loviisan Wanhat Talot  30.–31.8.2014 klo 10–17, liput 15 euroa

Sisältö jatkuu mainoksen alla