Kun asioi ruokakaupassa, kuulee usein tutun lauseen: Haluatteko pakasteet pieneen pussiin? Onko tämä turha vai tarpeellinen palvelu?

Valtakunnallinen kysely pienten pakastepussien tarpeellisuudesta on saanut kuluttajat liikkeelle kertomaan mielipiteensä asiasta.

Lähes 5 000 aiheesta kiinnostunutta vastasi  S-ryhmän ruokakaupan kyselyyn, joka koski pakasteille tarjottavia pieniä läpinäkyviä pusseja.

Enemmistö vastasi, että pussin tarjoaminen on osa mainiota asiakaspalvelua. Vain viidennes piti pussin kysymystä turhana. Asiasta kertoo S-ryhmän Patarumpu-sivusto.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Iäkkäämmille kuluttajille tämä asiakaspalvelun muoto oli erityisen tärkeää. Yli 60-vuotiaista 55 prosenttia ottaa yleensä tarjotun pussin vastaan. He pitävät kassahenkilön kysymystä tärkeänä. Alle 30-vuotiasta puolestaan vain kolmannes tarttuu tarjoukseen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Mielipiteet pienistä pakastepusseista vaihtelivat S-kortin omistajille tarkoitetussa kyselyssä laajalti. Samalla ilmeni, että pieniä pusseja käytetään paljon muuhunkin kuin pakasteisiin. Moni pakkaa kassalla olevaan pussiin myös jogurttinsa tai helposti vuotavat muut pakkaukset. Ja tämä on mahdollista edelleenkin: S-ryhmä sanoo, että tällä hetkellä se ei ole muuttamassa tätä palvelukäytäntöään.

Sisältö jatkuu mainoksen alla