Kuva: Sami Repo
Kuva: Sami Repo

Tämä maukas broileriruoka vie mielen ja aistit suoraan Meksikoon!

4 annosta

3 broilerinrintafilettä (500 g)
1 tl cayennepippuria
½ tl suolaa
½ limetin mehu
1 rkl öljyä

Kastike
1 dl seesaminsiemeniä (esim. GoGreen)
1 sipuli
3 valkosipulinkynttä
1 vehnätortillalettu
1 rkl oliiviöljyä
1 kokonainen chipotle-chili (esim. Santa Maria)
1 tl chilijauhetta
½ tl kanelia
1 tl jauhettua korianteria
1 tl jeeraa
½ tl anista
1 tlk (500 g) tomattimurskaa
2 dl rusinoita
5 dl kanalientä
50 g tummaa suklaata (kaakaopitoisuus 80 %)
½ dl maapähkinävoita
1 tl suolaa
½ tl mustapippuria

  • Kuumenna uuni 200 asteeseen. Mausta broilerinfileet suolalla, cayennepippurilla ja puolikkaan limetin mehulla. Pirskota päälle hieman öljyä. Kypsennä vuuassa noin 25 minuuttia.
  • Valmista mole-kastike. Paahda seesaminsiemeniä 2 minuuttia kuivassa, kuumassa pannussa. Laita ne sivuun odottamaan.
  • Pilko sipulit ja tortillalettu. Paista niitä öljyssä noin 5 minuuttia. Halkaise ja hienonna chili. Lisää pannuun chili ja mausteet. Anna kuumentua hetki. Lisää paahdetut seesaminsiemenet, tomaattimurska, rusinat, kanaliemi ja suklaa. Keitä
    10 minuuttia.
  • Kaada kastikeainekset kulhoon ja soseuta sauvasekoittimella sileäksi. Lisää maapähkinävoi, mausta suolalla ja pippurilla. Siirrä kastike takaisin kattilaan ja hauduta vielä 20 minuuttia. Kypsennä lisäkeriisi.
  • Lisää kypsä, revitty broileri kastikkeeseen ja hauduta vielä noin 10 minuuttia.
  • Täytä kastikkeella tortillat tai tarjoa riisin kanssa.