Kuva: Anna Huovinen
Kuva: Anna Huovinen

Tämä herkullinen lohiruokamaistuu kaikille – ja sopii niin pyhäpöytään kuin arkilounaalle.

6 annosta

1 kokonainen lohi
4 cocktailtikkua kiinnitykseen
1 tl suolaa
1/2 tl mustapippuria
1 rkl öljyä paistamiseen
50 g voita
2 timjaminoksaa

  • Osta kokonainen, suomustettu lohi. Pyydä kalakauppiasta poistamaan kidukset tai poista ne itse saksilla. Leikkaa evät pois saksilla, napsaise halutessasi myös valkoista vatsarasvaa pois.
  • Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Leikkaa lohesta terävällä veitsellä noin 5 cm:n paksuisia paloja. Yhdestä lohesta tulee noin 6 medaljonkia. Työnnä cocktailtikut medaljonkien vatsapuolelle niin, että ne eivät käpristy paistettaessa.
    Mausta suolalla ja pippurilla.
  • Voitele parilapannu öljyllä. Paista nopeasti raidat medaljonkien molemmille puolille. Hiero voi ja timjaminoksat lohien pintaan. Laita kypsymään uuniin 5 minuutiksi.
  • Ota cocktailtikut pois.