Kuva Sami Repo
Kuva Sami Repo

Paahda halutessasi kasvisten joukossa tuoretta chiliä, niin saat tujakammat kasvikset.

4–6 annosta

pieni kukkakaali
2 porkkanaa
3 kevätsipulinvartta
2 rkl voita tai öljyä
2 rkl valkoviinietikkaa
½ dl juoksevaa hunajaa
1 tl suolaa
(tuoretta chiliä)

Lue myös: Kaukomaiden maistuvimmat reseptit kesägrillaamiseen

  • Lohko kukkakaali kukinnoiksi ja leikkaa ne ohuiksi viipaleiksi. Rapsuta ja viipaloi kesäporkkanat. Leikkaa sipulinvarret ja sipulit reiluiksi paloiksi.
  • Paahda kukkakaaliviipaleisiin väriä kuumalla muurikalla. Lisää joukkoon öljy ja porkkanat. Kääntele kasviksia rasvassa. Kun porkkanat ja kukkakaali ovat hieman pehmenneet, sekoita joukkoon sipulit. Kääntele kasviksia muutama minuutti. Lisää lopuksi viinietikka, hunaja ja suola.

Valmista herkulliset kurkkukierteet – video opastaa