
Näiden kalkkunapyöryköiden taika piilee maukkaissa aromeissa, kuten maapähkinäkookoskastikkeessa.
- 400 g kalkkunan jauhelihaa
- 1 muna
- 1 dl rouhittuja cashewpähkinöitä
- ½ ruukkua korianteria
- ½–1 rkl makeaa chilikastiketta
- 1–2 tl raastettua limetinkuorta
- ¾ tl suolaa
Kastike
- 2 dl maapähkinäkookoskastiketta
- 2 dl vettä
- ½ ruukkua korianteria
1. Lisää jauhelihaan muna, rouhitut pähkinät, silputtu korianteri, chilikastike, pestyn limetin raastettu kuori ja suola. Sekoita taikina tasaiseksi.
2. Pyörittele taikinasta tasakokoisia lihapullia. Kypsennä paistinpannulla rypsiöljyssä kauniin kullanruskeiksi. Voit tarjota kalkkunapyörykät sellaisenaan tai kastikkeen kanssa.
3. Kuumenna maapähkinäkookoskastike, lisää vesi ja lihapullat kastikkeeseen. Kuumenna ja silppua ennen tarjoilua pinnalle reilusti tuoretta korianteria. Tarjoa jasmiiniriisin kanssa.