Maistuva risotto sopii syksyn kylmeneviin iltoihin. Kantarellit maustavat sen hienosti.

½ l paloiteltuja tuoreita ­kantarelleja
1 rkl oliiviöljyä
1 sipuli
3 dl risottoriisiä
2 dl kuivaa valkoviiniä
7 dl kuumaa kanalientä
rouhittua mustapippuria
1 tl suolaa
1 dl parmesaaniraastetta
3 rkl voita
rosmariinia

  • Puhdista ja paloittele sienet. Kumoa ne pannulle ja haihduta kosteus.
  • Lisää oliiviöljyä, silputtu sipuli ja riisi. Kuullota pari minuuttia. Lorauta joukkoon viini ja vähitellen kuumaa kanalientä. Lisää rouhittua mustapippuria ja suolaa.
  • Kun riisi on kypsynyt ja risotto kosteaa, raasta joukkoon parmesaania. Viimeistele voi­nokareella ja rosmariinilla. Tarjoa heti.
Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Hei kokki! Mielestäni tuolla konstilla saa aikaan kanttarellia riisillä. Risotto, siis oikea risotto tehdään aivan toisella tavalla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla