Kuva Tuomas Kolehmainen
Kuva Tuomas Kolehmainen

Kesäkurpitsalla höystetyssä sadonkorjuukeitossa maistuvat palviliha ja syyskasvikset. Tämä keitto sopii isollekin porukalle.

6 annosta

200 g ylikypsää palvikylkeä
1 sipuli
2 porkkanaa
200 g juuriselleriä
300 g valkokaalia
1,3 l vettä
1 tlk 500 g tomaattimurskaa
1 rkl tomaattipyreetä
1 ½ tl suolaa
1 kasvisliemikuutio
1 tl rouhittua mustapippuria
300 g kesäkurpitsaa
1 dl pastaa
1 dl hienonnettua persiljaa
 

  • Kuutioi palvikylki. Hienonna sipuli ja suikaloi kuoritut porkkanat, selleri ja kaali.
  • Lisää palvikinkku ja sipulit ruskistumaan kattilan pohjalle, lorauta tarvittaessa tilkka öljyä. Kippaa mukaan selleri, porkkanat ja kaali. Kääntele muutama minuutti. Lorauta joukkoon vesi, tomaattimurska ja -pyree, ropsauta suola ja pippuri sekä liemikuutio. Hauduta keittoa vähintään 30 minuuttia.
  • Suikaloi pesty kesäkurpitsa, lisää keittoon kesäkurpitsasuikaleet ja pasta. Hauduta 10 minuuttia. Tarkista maku. Viimeistele keitto persiljasilpulla. Voit myös kuutioida kesäkurpitsan ja paahtaa sen pannulla krutonkien tapaan.

Vinkki! Gluteeniton pasta ei turpoa keitossa yhtä paljon kuin tavallinen.