
Pirkanmaalla sekahiivaleipää kutsutaan rieväksi.
½ l maitoa tai vettä
50 g hiivaa
1 ½ tl suolaa
5 dl ohrajauhoja
noin 4 dl vehnäjauhoja
- Kuumenna neste kädenlämpöiseksi. Liuota joukkoon hiiva. Lisää suola ja jauhot vähitellen alustaen.
- Kohota löysää taikinaa puoli tuntia vedottomassa paikassa leivinliinan alla.
- Jaa taikina kahteen osaan ja vaivaa taikinapalat jauhojen avulla kiekoiksi.
- Kohota rieviä 30 minuuttia uunipellillä leivinpaperin päällä.
- Pistele lopuksi haarukalla reikiä kohonneisiin leipiin. Paista 250-asteissa uunissa noin 25 minuuttia. Rievä on kypsä, kun se kumisee pohjasta.
Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa meitä Facebookissa