Pirkanmaalla sekahiivaleipää kutsutaan rieväksi.

½ l maitoa tai vettä
50 g hiivaa
1 ½ tl suolaa
5 dl ohrajauhoja
noin 4 dl vehnäjauhoja

  1. Kuumenna neste kädenlämpöiseksi. Liuota joukkoon hiiva. Lisää suola ja jauhot vähitellen alustaen.
  2. Kohota löysää taikinaa puoli tuntia vedottomassa paikassa leivinliinan alla.
  3. Jaa taikina kahteen osaan ja vaivaa taikinapalat jauhojen avulla kiekoiksi.
  4. Kohota rieviä 30 minuuttia uuni­pellillä leivinpaperin päällä.
  5. Pistele lopuksi haarukalla reikiä kohonneisiin leipiin. Paista 250-asteissa uunissa noin 25 minuuttia. Rievä on kypsä, kun se kumisee pohjasta.
Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla