Riistapata perunamuusilla on ravitseva ja lämmittävä talvipäivän herkku.

4-6 annosta

2 punasipulia
2 porkkanaa
pala (100 g) mukulaselleriä
3 valkosipulinkynttä
170 g pekonia
1 ps (500 g) käristyslihaa esim. poroa tai saksanhirveä
1 plo (0,33 l) tummaa olutta tai kotikaljaa
2 rkl siirappia
1 tl kuivattua timjamia
2 tl suolaa
12 kpl ruusukaaleja

  • Kuori ja kuutioi sipulit, porkkanat sekä selleri. Kuori ja viipaloi valkosipuli. Paloittele pekoni.
  • Kuumenna pata. Lisää pataan pekoni ja sipuli ruskistumaan muutamaksi minuutiksi. Lisää joukkoon kohmeinen käristysliha.
  • Jatka ruskistamista 10 minuuttia.
  • Lisää joukkoon valkosipuli, porkkana ja selleri sekä olut. Mausta siirapilla, timjamilla ja suolalla.
  • Hauduta pataa kannen alla noin 1 tunti.
  • Leikkaa ruusukaaleista kannat ja poista kuivat päälilehdet. Lisää lopuksi ruusukaalit riistapataan ja jatka kypsennystä vielä noin 15 minuuttia.
  • Tarjoa riistapata perunamuusin kanssa
Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla