Muhennetuista perunoista ja karitsankyljyksistä tulee maistuva ateria 1–2 henkilölle, suosittelee televisiokokki ja ruokatoimittaja Christina Aaltio.

  • 4 kiinteää perunaa
  • 1 pieni sipuli
  • ½ rkl öljyä
  • 2 dl ruokakermaa
  • ½ tl mustapippuria myllystä
  • ½ tl suolaa
  • 1 ½ rkl silputtua tuoretta minttua

Kuori ja kuutioi perunat ja sipuli.

Kuumenna öljy pannussa ja lisää sipulit ja perunat paistumaan 5 minuutiksi.

Lisää joukkoon kerma, pippuri ja suola. Hauduta perunoita noin 15 minuuttia.

Lisää lopuksi silputtu minttu.

Karitsankyljykset

  • 4-6 kpl karitsankyljyksiä
  • nokare voita
  • ½ tl mustapippuria myllystä
  • ½ tl suolaa
  • ½ dl pistaasipähkinöitä

Sulata voinokare paistinpannulla.

Ruskista karitsankyljyksiä noin 4 minuuttia per puoli.

Rouhi pintaan mustapippuria, suolaa ja pistaasipähkinöitä.