Kata pöytään terävät veitset ananaksen leikkaamiseen.
Kata pöytään terävät veitset ananaksen leikkaamiseen.

Tällä helpon herkullisella reseptillä saat mehevyyttä elämään! Syö sellaisenaan tai jälkiruokana.

4–8 annosta

Tarvitset

  • 1 ananas
  • 50 g voita
  • 1 ½ tl kardemummaa
  • noin 1 dl tummaa siirappia
  • 1 dl pistaasipähkinöitä

Tee näin

  • Halkaise ananas. Leikkaa puolikkaat pitkittäin neljän osaan. Leikkaa juuresveitsellä ananaksen kova keskiosa kokonaan pois. Asettele lohkot uunipellille leivinpaperin päälle.
  • Sulata voi ja lisää joukkoon kardemumma. Valele ananaksen pinta maustevoilla. Valuta pinnalle tummaa siirappia. Rouhi pistaasipähkinät ja ripottele ne ananaslohkojen pinnalle.
  • Kypsennä lohkoja 200-asteisessa uunissa 20–30 minuuttia. Tarjoa sellaisenaan tai vaniljajäätelön kanssa.