Maistele sitruksia kuin viinejä: lempeimmät syötäviksi, keskihapokkaat jälkiruokiin, runsashappoiset ruokiin tai kalan raakakypsyttämiseen.

  1. Hedelmätiskien erilaiset appelsiinit ovat kasvaneet Espanjassa, Israelissa tai Egyptissä, Reilun kaupan hedelmät pääosin Marokossa.
  2. Pikkusitrukset polveutuvat mandariinista. Nykyään pureskellaan satsumaa, klementiiniä tai minneolaa, joka on israelilainen pomelon ja mandariinin risteytys. Etelä-Amerikan sato on kaupassa keväällä, Espanjan ja Israelin joulun aikoihin.
  3. Pikkusitruksien kuopus on appelsiinin ja mandariinin risteytys ortanique, vaikeasti kuorittava, lähinnä mehuksi sopiva.
  4. Sitruuna kasvaa joka puolella maailmaa. Meille ne päätyvät Espanjasta ja Israelista. Lajikkeet eroavat kuoren paksuuden, siementen ja mehun määrän suhteen. Limetti on sitruunan brasilialainen serkku.
  5. Pomelo on kookas, usein paksukuorinen, vähähappoinen, mehukas hedelmä. Ennen joulua on kiinalaisia hunajapomeloita, keväällä israelilaisia punaisia ja vaaleita pomeloita.
  6. Lokakuusta huhtikuun loppuun saattaa kaupan tiskiltä löytyä jamaikalainen ugli eli rumelo. Kooltaan ja maultaan se muistuttaa pomeloa.
  7. Pikkuruisia kumkvatteja tuotetaan Espanjassa ja Israelissa. Hedelmät saa syödä kuorineen, koska kasvatuksessa ei ole käytetty homeenestoaineita.
  8. Kumkvateista voi keitellä hilloa, niitä voi viipaloida hedelmäsalaatteihin, leivonnaisiin ja jälkiruokiin koristeiksi tai lisätä vaikkapa lihapatoihin.
  9. Vaaleita ja verigreippejä ostetaan meille Israelista ja muun muassa Floridasta.
  10. Sweetie on israelilainen, pomelon ja vaalean greipin risteytys. Sukujuuriensa ansioista hedelmä on makea ja vähähappoinen.
Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla