Kuva: Tuomas Kolehmainen
Kuva: Tuomas Kolehmainen

Omeletti on kevyttä ruokaa, joka on helppo tehdä – ja kuitenkin sillä saa vatsankin täyteen.

2 annosta

4 munaa
1 rkl kermaa
½ tl suolaa
¼ tl mustapippuria
1 tl voita tai margariinia
2 rkl ranskankermaa

Sienilisuke
100 g herkkusieniä
3 kevätsipulia
2 tl voita tai margariinia
200 g loimu- tai savulohta

Sisältö jatkuu mainoksen alla
  • Aloita sienilisukkeesta. Viipaloi herkkusienet ja kevätsipulit. Kypsennä sieniä ja sipulia rasvassa, kunnes ne saavat väriä. Siirrä odottamaan. Paloittele lohi.
  • Riko munat kulhoon. Lisää kerma ja mausteet. Kuumenna rasvaa pannulla uudelleen. Kumoa munamassa pannulle. Vedä paistinlastalla säteittäisiä vetoja pannun pohjaa myöten reunoilta keskustaa päin. Jatka, kunnes massa muuttuu kiinteäksi. Lopeta kypsennys, kun massa on hyytynyttä mutta mehevän kosteaa. Siirrä pannu pois levyltä.
  • Levitä munakkaan päälle paistetut herkkusienet, kevätsipulit ja lohi. Taita munakas kaksinkerroin ja viimeistele muutamalla ranskankermanokareella sekä ripauksella mustapippuria ja suolaa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla