Kun ostaa reilun kokoisen lohifileen, saa siitä kaksi alkupalaa ja vielä täyteläisen keitonkin.

4-6 hengelle

200 g kuorittuja katkarapuja
4 perunaa
2 sipulia
3 porkkanaa
4 valkosipulinkynttä
3 sentin pala inkivääriä
½ dl oliiviöljyä
1 tl kurkumaa
(2 dl kuivaa valkoviiniä)
1 l vettä
4 kokonaista neilikkaa
2 tl suolaa
600 g lohta
½ sitruunan mehu
½ tl suolaa
(100 g kirjolohenmätiä)
 

  1. Ota katkaravut sulamaan. Kuori ja paloittele kasvikset. Hienonna valkosipuli ja inkivääri.
  2. Kuumenna öljy kattilassa. Lisää kurkuma ja kasvikset. Hauduta muutama minuutti. Lisää valkoviini kasvisten joukkoon ja anna kiehahtaa. Lisää vesi, neilikat
  3. ja suola.
  4. Poista lohesta nahka ja kuutioi kala. Purista kalapalojen joukkoon sitruunamehua ja ripottele suolaa. Kun kasvikset ovat kypsiä, lisää kalapalat ja katkaravut keittoon. Hauduta muutama minuutti, mutta älä enää keitä.

VINKKI! Juhlista keittoa lisäämällä annoksiin lusikallinen kirjolohenmätiä

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Lohipastramin ohjeen löydät täältä:

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Ja graavilohitartarin ohjeen täältä:

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla