Kuva Ullamaija Hänninen
Kuva Ullamaija Hänninen

Itämaiseen tyyliin valmistetut ahvenfileet sopivat kesään.

4 annosta

4 dl riivittyjä herneitä
2 rkl voisulaa
½–2 tl wasabia
3 rkl voita
1 rkl tuoretta inkivääriä
8 ahvenfileetä
1 rkl juoksevaa hunajaa
suolaa

Valmista herkulliset kurkkukierteet – video opastaa

  • Riivi herneet. Keitä niitä vähässä vedessä muutama minuutti ja valuta lopuksi vesi pois. Hämmennä wasabi lämpimään voisulaan. Wasabi on tulista, joten käytä sitä makusi mukaan. Sekoita wasabivoi kuumien herneiden joukkoon.
  • Sulata voi paistinpannussa ja raasta joukkoon inkivääri. Hauduta raastetta muutama minuutti.
  • Lisää kalafileet ja kypsennä kauniin kullanvärisiksi kummaltakin puolelta. Lorauta
    joukkoon hunaja ja ripottele päälle suola. Tarjoa ahvenet wasabiherneiden kanssa.

Lue myös: Kaukomaiden maistuvimmat vinkit kesägrillaamiseen