
Kuva Ullamaija Hänninen
Itämaiseen tyyliin valmistetut ahvenfileet sopivat kesään.
4 annosta
4 dl riivittyjä herneitä
2 rkl voisulaa
½–2 tl wasabia
3 rkl voita
1 rkl tuoretta inkivääriä
8 ahvenfileetä
1 rkl juoksevaa hunajaa
suolaa
Valmista herkulliset kurkkukierteet – video opastaa
- Riivi herneet. Keitä niitä vähässä vedessä muutama minuutti ja valuta lopuksi vesi pois. Hämmennä wasabi lämpimään voisulaan. Wasabi on tulista, joten käytä sitä makusi mukaan. Sekoita wasabivoi kuumien herneiden joukkoon.
- Sulata voi paistinpannussa ja raasta joukkoon inkivääri. Hauduta raastetta muutama minuutti.
- Lisää kalafileet ja kypsennä kauniin kullanvärisiksi kummaltakin puolelta. Lorauta
joukkoon hunaja ja ripottele päälle suola. Tarjoa ahvenet wasabiherneiden kanssa.
Lue myös: Kaukomaiden maistuvimmat vinkit kesägrillaamiseen
Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa meitä Facebookissa