Tallinnan Kalamajassa sijaitseva Ravintola F-Hoone on yksi suosituimmista ravintoloista.
Tallinnan Kalamajassa sijaitseva Ravintola F-Hoone on yksi suosituimmista ravintoloista.

Rakastatko Tallinnaa, muotia ja designia? Ihania kahviloita ja tapahtumia? Design- ja muotitapahtumien tuottaja Piret Mägi vinkkaa mihin Tallinnassa kannattaa suunnata juuri nyt.

Piret Mägi muutti kesäkaupunki Pärnusta Tallinnaan vuosikymmen sitten ja sukelsi suoraan suunnittelumaailmaan. Hän toimii design- ja muotitapahtumien tuottajana ja on yksi Design Night -festivaalin järjestäjistä.

Mägin Tallinna on mahdollisuuksien kaupunki.

– Täällä on kaikkea. Voit luoda uraa, juhlia, olla luova. Yrittäjäksi ryhtyminen on helppoa. 

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Tallinna on muuttunut nopeasti. Sen asukkaat ovat vaatineet hyvinvointia ja myös saaneet sitä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

– Tallinna on hieman itsekeskeinen. Mutta täällä on hyvä tunnelma. Kaikki ovet ovat avoinna.

Piretin vinkit Tallinnaan

Designia

Virolaiset arvostavat suunnittelua. Skandinaavinen suunnittelu on in. Itse tykkään varsinkin sellaisista kaupoista, joissa on eri suunnittelijoiden töitä, hyvälaatuisia, mielenkiintoisia vaatteita ja löydöksiä second hand-kaupoista. Meillä Virossa on paljon hyviä vaate-, sisustus- ja korusuunnittelijota.

 • 1. Estonian Design House gallery shopissa saa hyvän läpileikkauksen eri suunnittelijoiden tuotantoon. Kalasadama 8 lähellä Linda Linen satamaa.   www.estoniandesignhouse.ee. Samassa talossa toimii kiva kahvila, Klaus Kohvik, joka on auki aamusta iltamyöhään. www.klauskohvik.ee 
 • 2. Baltika quarter (Veerenni 24) –  Loomeinkubaator kerää saman katon alle useita luovan alan yrittäjiä. Zero tarjoaa useiden eri brändien muotia  (Baltman, Ivo Nikkolo, Monton, Bastion, Mosaic). Huonekaluja puolestaan löytyy studioshopista nimeltä Oot-oot.
  www.facebook.com/moepoodzerowww.oot-oot.com
  inkubaator.tallinn.ee/eng/companies/incubants
 • 3. Boheemi Kalamaja
  Kalamajassa sijaitseva Tellisikivi loomelinnak on luova keskus tehdasmiljöössä. Se kokoaa saman katon alle niin Kokomo- ja Kät-vaatemerkit, Karl Annuksen puiset silmälasikehykset, Jooks-pyörästudion, Mimesis-luonnonkosmetiikan kuin Homeart-sisustuskaupan, rykelmän hyviä ravintoloita, kahviloita ja baareja sekä jokalauantaisen kirpputorin. Seuraa tapahtumakalenteria – täällä viettää helposti koko päivän. telliskivi.eu/en/

Lue myös: Tallinnaan ratikka-ajelulle!

Tallinnassa tapahtuu

 • 4. Tour d’öö – hauska kaupunkipyöräilytapahtuma, jossa on valtava määrä osallistujia ja hyvä ilmapiiri.
 • 5. Disainiöö eli virolaisen designin festivaali 17–20.9.2015
 • 6.Disainikeskus Estonian Museum of Applied Art and Design (ETDM) järjestää design-markkinoita www.disainikeskus.ee ja  www.etdm.ee/en/ Keskuksen sivuilta löytyy myös Tallinnan desing-kartta, jonka avulla voi tehdä oman design-kierroksen.
  Tapahtumia, kuukausittaisia kierroksia ja avoimia luentoja arkkitehtuurista www.arhitektuurikeskus.ee ja www.arhitektuurimuuseum.ee

Muotia

 • 7. Kolmen nuoren kopla, Sten Karik, Joan Hint ja Peep Vähi, antoivat denim-kankaalle uuden elämän ja lopputuloksena syntyi vuonna 2013 Reval Denim Guild-merkki. He eivät ei rajoita tuotantoaan ainoastaan farkkuihin, vaan valmistavat myös esimerkiksi laadukkaita denim-kankaisia takkeja ja hameita.
  Täältä voi tilata myös mittatilaushuopahatun, jonka sisäpintaan kirjataan omistajan nimi. Tyylikkääseen vanhan kaupungin showroomiin kannattaa piipahtaa shoppailemaan tai ihailemaan laadukasta jälkeä.
  Kun Reval Denim Guildin tiimi patentoi kaksiväriset farkkunsa, herättivät he ihmetystä suunnittelullaan Yhdysvaltojen patenttitoimistossa. Amerikkalaiset ovat tehneet 150 vuotisen uran denimin parissa ja yhtäkkiä tulee näin pienestä maasta farkkuvalmistaja. Tästä merkistä tullaan vielä kuulemaan!
  Avoinna arkisin 12-18 tai sopimuksen mukaan. Sisään pääsee soittamalla ovikelloa tai soittamalla numeroon +372 552 1108 tai lähettämällä viestiä message@revaldenimguild.com Osoite: Toom-Rüütli 10
  Reval Demin Guildin vaatteita myy myös Sfäär, Mere pst. 6E, Rottermannissa.
 • 8. nu Nordik on neljän virolaisen suunnittelijan kauppa, ja se on yksi Tallinnan ensimmäisiä design-kauppoja. Se myy disainia, joka mahtuu mukaan pienimpäänkin matkalaukkuun. Virolaisten nuoren polven suunnittelijoiden käyttöesineitä, vaatteita ja koriste-esineitä.
  Vabaduse Väljak 8, nunordik.ee
 • 9. Tiina Talumees
  Suositun virolaisen muotisuunnittelija Tiina Talumeeksen studiossa Rottermannissa voi ihastella kahden brändin, arkisemman Tiina by Tiina Talumees -malliston kuin haute couture-malliston luomuksia. Myös hääpukuja ja tilaustöitä.
  Osoite: Rotermanni 5/ Roseni 10, www.tiinatalumees.ee
 • 10. Muita liikkeitä: Rottermannin korttelissa lähellä satamaa kannattaa käydä ihastelemassa arkkitehtuurin lisäksi myös muotiliikkeiden tarjontaa (esim. Sfäär (vaateliike, jossa on myös kahvila, Reede, Agan), istua paikan ravintoloissa ja kahviloissa (Hetk, Basiilik, Kaks kokka). Protestissa ja HIP-tyylisellä Hetk-klubilla järjestetään bileitä aamuun saakka.

Kahviloita

 • 11. Cafe Must Puudel
  Täällä saa hyvän ruoan lisäksi nauttia hauskasta ja värikkäästä retrohenkisestä sisustuksesta, hyvästä musiikista ja nuorten taiteilijoiden teoksista. Tarjoilijat ovat poikkeuksetta nuoria ja paikassa panostetaan hyvään palveluun.  Kesällä sisäpiha on oiva taukopaikka. Paikan omistajilla Siim Susilla and Margit Udikaksella on kivenheiton päässä toinen, kiva paikka Sinilind. Siim Susi on kertonut, että kaikkea täytyy olla kaksi: kaksi kahvilaa, kaksi kotia. Tosin hänen retrovalaisinkokoelmassaan on valaisimia jo 2000! Vaimoja on vain yksi.
  Müürivahe 20 (vanhassa kaupungissa)
  Facebookissa: KOHVIK MUST PUUDEL
 • 12. Manna La Roosa
  Tässä paikassa ehtii nautiskella ennen ensimmäistä murua hauskasta sisustuksesta. Miksi lounas pitäisi nauttia sofistikoituneessa ympäristössä jos vaihtoehtona lyhyt matka ihmemaahan?
  Vana-Viru 15, www.mannalaroosa.com, Facebookissa: manna.laroosa
Sisältö jatkuu mainoksen alla