Tessa Nordlund pyörittää tyttärensä Celindan ja tämän ystävän Frida Olssonin kanssa ihanaa kesä ravintola Tsarevnaa Eckerön Postitalon viehättävässä pihapiirissä. Tiski pursuaa herkullisia kotitekoisia leivonnaisia. Tessa antaa heidän suosituimman kakkunsa reseptin.

Tessa Nordlund pyörittää sitä tyttärensä Celindan ja tämän ystävän Frida Olssonin kanssa ihanaa kesäravintola Tsarevnaa Eckerön Postitalon viehättävässä pihapiirissä. Tiski pursuaa herkullisia kotitekoisia leivonnaisia.

Sisustus on tyylikäs ja viihtyisä, ruoka herkullisen raikasta ja kekseliästä. Sitä tehdään kuulemma inspiraation mukaan.

– Meillä on aina kolme listaruokaa ja kaksi päivän ruokaa, esimerkiksi tänään kalaa Wallenbergin tapaan ja lammasmurekepihvit. Viikonloppuisin kesäkuun alusta tarjoillaan runsas brunssi, jossa on runsaasti erilaisia salaatteja, kylmiä ja lämpimiä ruokia sekä paljon herkullisia jälkiruokia. Tarjonta vaihtelee sesongin mukaan, Tessa sanoo.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Alkukesästä luvataan tarjota esimerkiksi karhunlaukkapestoa, väinönputkipiirakkaa, nokkoskakkua ja raparperikanaa. Tämän kesän uutuutena myydään myös luomuelintarvikkeita ja Tsarevnan omia puolivalmisteita, joista voi mökillä tai matkailuautossa valmistaa hyvän illallisen. Eckerössä ei ole kauppaa, joten kysyntää tälle palvelulle on.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Café Tsarevna, Eckerön Posti- ja tullitalo, Sandmovägen 1.

tsarevna.ax

 

Tsarevnan mantelikakku

Taikina:

500 g mantelimassaa

250 g huoneenlämpöistä voita

5 munaa

1 dl  (60 g) vaaleita gluteenittomia jauhoja, esimerkiksi Pirkka

Kuorrutus:

300 g pähkinöitä ja siemeniä (esimerkiksi manteleita, pekaani- jahasselpäkinöitä sekä auringonkukan- ja kurpitsansiemeniä

1 dl (100 g) siirappia

1 dl  (100 g) sokeria

1 dl  kermaa

75 g voita

1. Raasta mantelimassa karkeasti.

2. Vatka sen sekaan voi. Lisää joukkoon munat yksitellen ja lopuksi jauhot.

3. Kaada voideltuun irtopohjalliseen kakkuvuokaan. Paista 175 asteessa noin 30 minuuttia.

4. Keitä sillä aikaa kuorrutuksen ainekset (pähkinöitä lukuunottamatta) liedellä, kunnes seos saostuu ja muuttuu vaalean karamellin  väriseksi. Lisää joukkoon pähkinät, kaada seos kakun päälle ja paista vielä 5 minuuttia. 

Anna jäähtya kunnolla ennen leikkaamista.

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla