Ruokatoimittaja Christina Aaltio taitaa ruuat, joissa herkullinen maku ja terveellisyys lyövät kättä. Tässä viisi Chrissen omaa suosikkia, joihin myös moni ET:n lukija on ihastunut.

1. Kesäkurpitsamoussaka

– Olen huomannut, että monet ET:n lukijoista ovat puutarhaihmisiä ja saavat usein runsaasti kesäkurpitsaa. Sellainen oli myös oma viime syksyn saaliini ja paljon siitä päätyi moussakan kerroksiin.

2. Nokkoskeitto

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

– Keväinen nokkoskeitto on pelastanut monta tilannetta keittössäni.  Niitän nokkosta keväällä tontiltamme ja joskus myöhemminkin kesällä, koska niitettyihin kohtiin kasvaa aina uutta. Osan nokkosista ryöppään ja pakastan, osa menee suoraan käyttöön. Minusta nokkonen on keväällä ihan juhlaruokaa. Tarjoan sitä alkukeitoksi myös vieraille.  

Sisältö jatkuu mainoksen alla

3. Mustikkapuuro

– Terveellistä ja hyvää! Speltti on rakkauteni, samoin lukijoiden. Mustikkapuuro on päätynyt monen aamupuuroksi. Pihallani kasvaa pensasmustikoita, vadelmia, herkoita ja karviaisia. Metsämustikat haen torilta. Joskus koirien kanssa metsälenkilel lähtiessäni otan mukaan pienen ämpärin piirakkamarjoja varten.

4. Kardemummainen suklaamoussekakku

– Tein reilu vuosi sitten ET:n leivontajuttuun suklaakakun, josta tuli myöhemmin oikea somehitti. Ohje lähti Facebookin kautta elämään omaa elämäänsä. Paras kohteliaisuus oli se, kun kakusta sanottiin "miten näin yksinkertaisista aineista saa näin täyteläisen herkun".

5. Sitruunajäädyke

– Eräs ystäväni rakastaa makeita jälkiruokia. Tarjosin hänelle kerran jäädykkeellä täytettyjä appelsiineja. Hän muisti niiden maun vielä vuosien jälkeen. Samanlaisen herkun voi tehdä sitruunasta. Se toimii raikkaana päätöksenä aterialle.

Christina Aaltio on yksi Nelosella 7.3. alkavan Soppa365-ohjelman kokeista.

Sisältö jatkuu mainoksen alla