Jalkapallo ja tango. Vaikka kumpikaan ei iskisi, Argentiinan-matkaaja ei voi niiltä välttyä. Buenos Airesissa nämä lajit näkyvät katukuvassa 24/7.

Argentiinan pääkaupungissa on satoja tanssipaikkoja ja tangokouluja. Jalkapalloa pelaavia ammattilaisjoukkueita löytyy kymmeniä. La Bocan -kaupunginosaa tosifani ei jätä väliin – eikä varsinkaan sen La bombonera -stadionia.

Kun käynnissä on jalkapallopeli, Boca Junioreiden kotikentällä menoa voi kuvailla hurmostilaksi. Banderollit ja ilmapallot heiluvat katsomossa kuin musiikkikonsertissa. Kannustushuudot ja laulut rytmittävät hyppivää kansaa. Vaikka ei olisikaan kentällä, maa tuntuu pomppivan alla vielä muutamankin korttelin päässä.

Maradona-krääsää ja muita jalkapalloihmisen fanituotteita myydään innokkaasti läheisissä pikkuliikkeissä. Ja moni tulee tarttumaan hihasta: "Osta oma Maradona", kauppiaat anelevat.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Unohda kiire pelin päättyessä: silloin ei kannata yrittääkään lähteä kulkemaan stadionilta vyöryvää massaa vasten. Pahimmassa tapauksessa voi joutua täysin pimeille sivukujille, joissa turistin ei ole syytä seikkailla ainakaan yksin eikä varsinkaan pimeässä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Seitsemän tangoesityksen kuja

Bocan korttelit eivät ole Buenos Airesin trendikkäimpiä, mutta siellä näkee aitoa työväen elämää: osa rakennuksista on varsin heikkokuntoisia puuhökkeleitä.

Läheisen Caminito-kadun satamarakennukset loistavat muita värikkäämpinä ja siellä voi tehdä myös laadukkaita matkamuisto-ostoksia. Pääsen laskuissani seitsemään, kun tarkastan kadulla pyörivien tangoesitysten määrän.

Valinnanvaikeus iskee: mille terassille istuisin nauttimaan argentiinalaisen pihvini ja katsomaan paikallisten tanssia?

Lennot Helsinki-Buenos Aires-Helsinki, helmikuu 2016, halvimmillaan noin 1000 euroa, useita lentoyhtiöitä (1 välilasku).

Sisältö jatkuu mainoksen alla