
Berliinissä sijaitsevasta Mogg-ravintolasta tulee samaan aikaan mieleen Manhattan, Saksa – ja yllätys, yllätys: Suomi.
1930-luvun alussa valmistunut juutalaisen tyttökoulun rakennus tunnetaan nykyään Kennedy-museostaan ja kahdesta loistoravintolasta. Toinen on Michelin-tähditetty perinneruokia modernisoiva Pauly Saal, jossa kolmen ruokalajin lounas maksaa 49 euroa. Jokainen maksettu sentti on aterian arvoinen.
Toinen on deli-kahvila-ravintola Mogg. Pastrami – suolaamalla, savustamalla ja höyryttämällä kypsennetty naudanrinta – nautitaan hapanleipäsiivujen välissä hapankaalin, sinapin ja suolakurkkujen kera. Olut ja muhkea leipä maksavat reilun kympin.
Mogg tunnettiin nimellä Mogg & Melzer, kunnes dj Oskar Melzer myi osuutensa kumppanilleen Paul Moggille. Mogg on oppinut pastramien salat New Yorkissa.
Asiakkaina on paikallisia, koti-ikävää potevia newyorkilaisia, kaiken maailman gastroturisteja sekä runokirjojaan tavaavia älykköjä.
/etlehti.fi/s3fs-public/main_media/b88359857z.1_20160317160003_000gp7hfs92.10.iptcstrip.jpg?itok=50e1To8s)
Plussaa ravintola saa siitä, että se istuttaa vieraan Ilmari Tapiovaaran Pirkka-tuoliin.
Hyvä syy: Euroopan paras pastrami.
- Mogg, Auguststraße 11-13.
- moggandmelzer.com
/etlehti.fi/s3fs-public/main_media/b88359857z.1_20160317160003_000gp7hfs8t.10.iptcstrip.jpg?itok=nEzibMOs)