Berliinissä sijaitsevasta Mogg-ravintolasta tulee samaan aikaan mieleen Manhattan, Saksa – ja yllätys, yllätys: Suomi.

1930-luvun alussa valmistunut juutalaisen tyttökoulun rakennus tunnetaan nykyään Kennedy-museostaan ja kahdesta loistoravintolasta. Toinen on Michelin-tähditetty perinneruokia modernisoiva Pauly Saal, jossa kolmen ruokalajin lounas maksaa 49 euroa. Jokainen maksettu sentti on aterian arvoinen.

Toinen on deli-kahvila-ravintola Mogg. Pastrami – suolaamalla, savustamalla ja höyryttämällä kypsennetty naudanrinta – nautitaan hapanleipäsiivujen välissä hapankaalin, sinapin ja suolakurkkujen kera. Olut ja muhkea leipä maksavat reilun kympin.

Mogg tunnettiin nimellä Mogg & Melzer, kunnes dj Oskar Melzer myi osuutensa kumppanilleen Paul Moggille. Mogg on oppinut pastramien salat New Yorkissa.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Asiakkaina on paikallisia, koti-ikävää potevia newyorkilaisia, kaiken maailman gastro­turisteja sekä runo­kirjojaan tavaavia älykköjä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Arvosanaksi sisustuksestaan Mogg saa täyden kympin.
Arvosanaksi sisustuksestaan Mogg saa täyden kympin.

Plussaa ravintola saa siitä, että se istuttaa vieraan Ilmari Tapiovaaran Pirkka-tuoliin.

Hyvä syy: Euroopan paras pastrami.

Arvosanaksi leivistään Mogg saa täyden kympin.
Arvosanaksi leivistään Mogg saa täyden kympin.
Sisältö jatkuu mainoksen alla