Kokenut Helsinki opas kertoo omat suosikkinsa kaupungin kulttuuritarjonnasta.

Sinikka Einola-Aivio, 71, on toiminut seitsemän vuotta Helsinki-oppaana. 

– Olen kulttuurin suurkuluttaja, eikä minulle ole ongelma mennä yksin tapahtumiin, jos seuraa ei löydy. Sen olen päättänyt, että vien kolme lapsenlastani katsomaan kaikki lapsille sopivat baletit ja oopperat.

Kukkuroittain kuvataidetta

Helsingissä on juuri nyt kuvataiteen ystävän juhlat. Ateneumissa on esillä upea Suomen taiteen tarina -näyttely 31.12.2020 asti. Kaupungin taidemuseossa pääsee tutustumaan Heinon taidesäätiön nykytaidekokoelmaan. Näyttely päättyy 28.8.2016. 

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Elokuviin, naiset!

Olen hirveä leffafriikki. Tällä hetkellä kiinnostaa kaksi upeaa elokuvaa: Kate Winsletin tähdittämä Dressmaker ja naisten äänioikeustaistelusta kertova Suffragette. Jokaisen kolmikymppisen naisen pitäisi nähdä jälkimmäinen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kaksi kapellimestaria

Käyn kuuntelemassa sekä Radion sinfoniaorkesterin että Helsingin kaupunginorkesterin konsertteja. On jännittävä seurata kapellimestareiden vaikutusta musiikkiin. RSO:n Hannu Lintu on hirveän hyvä, mutta pidän paljon myös Susanna Mälkin johtamistavasta. RSO:n perjantaisarjassa 27.5. Beethovenia ja Wagneria. Kaupunginorkesterin Taivaalliset ilot -konserttisarja 25.5. ja 26.5.

Komisario Palmun jalanjäljissä

Tuolla person Ansa Ikonen ja Tauno Palo suutelivat! Täällä taas komisario Palmu tallusteli piippu hampaissaan! 

Helsingissä on kuvattu elokuvia vuosikymmenien ajan. Kaupunki on vetänyt puoleensa myös kansainvälistä elokuvaväkeä, ja Helsinki on saanut esittää niin Pietaria kuin Moskovaakin. Kamera käy -kävelykierroksella tutustutaan Helsingissä kuvattujen elokuvien kuvauspaikkoihin ja kuullaan mielenkiintoisia tarinoita elokuvien tähdistä ja ohjaajista. Helsingin Turistioppaiden kierrokset järjestetään torstaisin. 

Kamera käy – elokuvien Helsinki -kävelykierrokset 25.9. asti. Liput 12 euroa. visithelsinki.fi

Vierailija

Tietenkään ei ole pakko kokea mitään. Mutta jos on ylimääräistä aikaa ja haluaa rentoutua ilmaiseksi, suosittelen tutustumista Hietaniemen hautausmaahan Helsingissä. Siellä voi tuntea historian havinaa kun katselee hienoja , vanhoja hautapaaseja. Mielessään voi arvuutella erilaisia ihmiskohtaloita sekä tutustua mennä vuosien taiteilijoiden ja Suomen edesmenneiden päämiesten hautoihin. Vieressä on ortodoksinen hautausmaa, josta löytyy mm Kirka Babitzinin hauta.  Vietän usein aikaa Hietaniemen hautausmaalla, kävelen, istun penkeillä ja nautin rauhasta. Ihana, käymisen  arvoinen paikka.

Vierailija

Ei kenenkään ole PAKKO nähdä tai kokea mitään erikseen mainittua. Jokainen elää elämäänsä itsensä, lähipiirin ja taloudellisen tilanteensa mukaan. Joidenkin voimavarat menevät päivästä toiseen hengissä selviytymiseen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla