Matkamies, tyylinikkari Jaakko Selin on vieraillut lähes 90 maassa ja varannut tuhansia hotelleja. Hän tietää, miten saat edullisimman hinnan.

Majapaikan varaaminen on nykyisin helppoa internetissä. Omatoimisesti etsimällä vaihtoehtoja löytyy joskus jopa liikaakin ja valinnan tekeminen hankaloituu.

Jaakko Selinin mukaan hotellihaussa kannattaa olla kuitenkin tarkkana. Ei pidä uskoa niihin ”vain yksi huone jäljellä”-tietoihin, hän vinkkaa.

– Hyviä niin sanottuja hotellikoneita, kuten Booking, Trivago, Momondo ja Hotels, löytyy paljon, ja niistä saa usein eri hintojakin.  Ikävä kyllä, niiden kanssa täytyy vähän kikkailla. Esimerkiksi kannattaa poistaa ”evästeiden” käyttö selaimesi Asetukset-kohdasta ja katsella eri hotellikoneiden tuloksia perheen tai tuttavien eri koneista eri aikoina, Jaakko opastaa.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Jaakko on vakuuttunut, että nettiohjelmat seuraavat hänen ja muiden hotellinetsijöiden selailua – ja hinnat nousevat joka katselukerralla.
Siksipä hotellihakua parempana hän suosittelee tätä seuraavaa keinoa halvimman yöpaikan löytämiseksi:

– Ja nyt olen törkeä... Jos kielitaitoa riittää, voi soittaa hotelliin ja kertoa, millä hinnalla kone on luvannut huoneen ja pyytää suoraan hotellista samaa tai halvempaa tai parempaa huonetta. Se on onnistunut monta kertaa. Hotelli saa kuitenkin huoneesta paremman hinnan kuin välittäjän kautta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

"Täällä ovat maailman kauneimmat ihmiset" – katso Jaakon suosikit

Vuosittain Jaakko tekee yli 50 työ- ja vapaa-ajan matkaa. Paljon maailmaa nähnyt mies on ihmeissään erityisesti siitä, että hänen tilauksensa ovat toimineet aina eikä pettymyksiä ole tullut matkoilla.

– On ihmeellistä, että Borneon viidakossa tai Espanjan pienessä vuoristokylässä on keskiyöllä pikku respan pöydällä odottanut varaus, jonka olin tehnyt puoli vuotta aiemmin, hämmästelee Jaakko.

Jaakko Selin oli ET-lehden verkkovieraana vastaamassa lukijoiden matkailuaiheisiin kysymyksiin. Lue koko keskustelu täällä ja osallistu siihen itsekin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla