Pariisin Père-Lachaise on maailman kuuluisimpia hautausmaita. Siellä lepää sekä klassisen että kevyen musiikin mestareita.

Père-Lachaise sijaitsee Kaakkois-Pariisissa puita kasvavalla kukkulalla, josta avautuu kaunis näkymä yli kaupungin. Kirkkomaa on mahtipontinen upeine hautapatsaineen. Maailman suosituimmalla hautausmaalla käy yli 3,5 miljoonaa vierailijaa vuodessa.

Napoleon perusti hautausmaan 1804, ja siellä lepäävät esimerkiksi kirjailija Oscar Wilde ja säveltäjä Frédéric Chopin.

Kuuntele, kuinka Arthur Rubinstein soittaa Chopinin Nocturneja:

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Hautausmaalta lepää myös mainekas oopperalaulajatar Maria Callas.

Kevyemmän musiikin tähdistä kuuluisimpia on Édith Piaf. Pikku varpunen syntyi Pariisissa, kuoli Cannesissa, mutta hautapaikan hän sai Pariisista.

Yksi on kuitenkin ylitse muiden: Doors-yhtyeen solistin Jim Morrisonin hauta on Pariisin suosituimpia nähtävyyksiä. Nykyisin sitä vartioidaan tarkasti, sillä alkuperäinen graffitein koristeltu hautakivi varastettiin vuonna 1990.

 

Lukijamme muisto

Sari Fadjukov: ”Nuorena halusin käydä idolini Jim Morrisonin haudalla. Siellä oli hippitunnelmaa, kukkia pulloissa, paljon väkeä ja graffitteja naapurihaudoissakin, moni naukkaili viiniä. Ei tietoakaan hautarauhasta. Muistelin laulajan uhmaavaa elämänasennetta. Haudalla oli rosoista särmää.”

Virtuaalikierros hautausmaalla

Hautausmaan osoite on Rue du Repos 16.

Jos et pääse paikalle – tai haluat tutustua hautausmaahan etukäteen – tee virtuaalikierros hautausmaan nettisivulla: pere-lachaise.com

Sisältö jatkuu mainoksen alla