Ihmispaljoudesta Meiju Suvas karkaa mieluiten mökille. Myös vadelmien eteen hän tekee melkein mitä vain.

"Rakastan Kreikkaa, sen ihanaa, turkoosia merta ja pieniä poukamia. Rodoksen saarella olen käynyt lukuisia kertoja. Kun menin sinne 13-vuotiaana, ajattelin tulleeni paratiisiin.

Kerran esiinnyin risteilyllä, joka lähti Kroatiasta. Eräänä aamuna heräsin Kotorin satamasta Montenegrosta. En ole ikinä nähnyt mitään niin kaunista. Maisema Adrianmeren rannalla oli satumainen. Kotorin vanhakaupunki kuuluu Unescon maailmanperintölistalle.Vietin kaikki lapsuuteni kesät mökillä Sammatissa. Muistoissani siellä paistoi aina aurinko.

Mökin lähellä asui serkkuja ja muita leikkikavereita. Olin noin kuusivuotias, kun ystäväni kanssa päätimme, että tänään opimme uimaan. Harjoittelimme koko päivän ja illalla osasimme molemmat uida.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

"Isoäiti oli usein meidän lasten kanssa mökillä. Äitini oli opettaja, ja käytti osan kesälomastaan kodin remontoimiseen."

Loman päätteeksi oli jännittävää päästä katsomaan, millaiset tapetit siellä oli ja mihin järjestykseen huonekalut oli siirretty.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Nyt minulla on oma mökki Sammatissa. Se on rinnetontilla, joten puolukat ja mustikat voi poimia niin, ettei juuri tarvitse selkää taivuttaa.

Olen myös hillitön vadelmien poimija. Kerran olin aamusta saapunut pohjoisesta keikalta Helsinkiin ja seuraavana päivänä odotti esiintyminen Kotkan Meripäivillä. Olin niin hullu, että ajoin siinä välissä Sammattiin poimimaan vadelmia. Olin saanut kuulla, että ne olivat tosi isoja, joten pakkohan minun oli mennä.

Tärkeintä mökillä on järvimaisema. En väsy katsomaan sitä. Maisema on tietokoneellani taustakuvana.

Parina viime vuonna olen esiintynyt kesäteatterissa enkä ole ehtinyt mökille. Siksi olen vuokrannut teatterin lähistöltä perheelleni mökin, järven rannalta tietenkin.

Vesi on minun elementtini. Se puhuttelee minua, oli sitten kyseessä järvi, meri, vesiputous tai koski."

Tieto

Meiju Suvas

Syntynyt: Helsingissä 1959. Asuu Vantaalla.

Laulaja: Tunnetaan esimerkiksi hiteistään Pure mua, Tahdon sinut ja Tää onnea on.

Perhe: Naimisissa, kaksi lasta ja koira.

Harrastaa vesijuoksua ja kuntosalilla käymistä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla