Oletko matkalla Kreikkaan? Lue ammattilaisten ohjeet, miten reissuun kannattaa varautua.

Kreikan talouden tilanne on nyt epävakaa, mutta se ei vaikuta turisteihin – ainakaan paljon. Pankkikorttiin ei silti kannata nyt luottaa, vaan maahan on parasta matkustaa käteisen kanssa.

– Pankkikortit eivät välttämättä toimi maksuvälineenä. Sillä ei ehkä myöskään saa nostettua automaateista rahaa, sanoo yksikönpäällikkö Vesa Häkkinen ulkoministeriön ajankohtaisviestinnästä.

Hän korostaa, että Kreikka on edelleen turvallinen matkakohde. Suurten kaupunkien keskustoissa saattaa olla mielenosoituksia.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

– Keskelle niitä ei kannata mennä. Tervettä järkeä käyttäen pärjää kyllä, Häkkinen sanoo.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Julkisessa liikenteessä ei ole ainakaan nyt mitään ongelmia, mutta auton vuokrauksesta haaveilevan täytyy varautua yllätykseen. Maassa on nimittäin polttoainepula, joten bensa saattaa jäädä saamatta.

Katso huikeat kuvat: Kasvot Kreikan kriisin takana

Tilanteet saattavat muuttua nopeasti. Häkkinen kehottaa seuraamaan ulkoministeriön matkustustiedotteita sekä Suomen Ateenan-suurlähetystön nettisivuja. Myös sosiaalisessa mediassa on paljon tietoa Kreikasta.

Ulkoministeriö kehottaa ottamaan matkavakuutuksen aina Suomen rajojen ulkopuolelle mentäessä. Kreikkaan matkustettaessa on hyvä vielä tarkistaa vakuutuksen kattavuus odottamattomien kulujen takia.

Paljonko käteistä mukaan?

Finnmatkojen tiedotuksesta kerrotaan, että Kreikkaan tehdään täysin normaalisti matkoja.

– Meiltä kysytään ehdottomasti eniten sitä, täytyykö käteistä ottaa mukaan. Seuraavaksi kysytään, paljonko. Se on kuitenkin jokaisen oma asia, koska joillakin voi olla all inclusive -matka, jossa ruoatkin on etukäteen maksettu. Toiset tarvitsevat enemmän käteistä mukaan, sanoo tiedotuspäällikkö Mathias Bergendahl.

Hänen mukaansa Rodoksella ja Kosilla olevat oppaat kertoivat eilen sunnuntaina, että käteinen oli loppumassa joistakin saarten pankkiautomaateista.

Finnmatkat eivät halua mitenkään spekuloida tulevia käänteitä, vaan lähtee siitä, että matkat järjestetään vastakin normaalisti. Matkalle lähtevät voivat kysyä huolenaiheistaan matkatoimiston asiakaspalvelunumerosta tai guide online -palvelusta.

Elämänmakuinen Ateena – opas kaupungin parhaisiin kohteisiin

Sisältö jatkuu mainoksen alla