Vaara vaanii jalankulkijaa ydinkeskustassa.

Niin paikallisten kuin turistien täytyy olla tarkkana Helsingin ydinkeskustassa. Kaupungin vaarallisin suojatie on rautatieaseman edessä Kaivokadulla.

Muita vaaran paikkoja jalankulkijoille ovat Sokoksen ja Lasipalatsin väliin asettuva Mannerheimintien ylittävä suojatie sekä Simonkadun ja Yrjönkadun risteyksen raitiovaunupysäkin kohdalta kulkeva suojatie.

Asiaa on selvittänyt markkina- ja luottotietoyhtiö Bisnode. Selvityksessä vertailtiin Helsingin kaupungin tietopalvelukeskuksen tilastoja liikenneonnettomuuksista vuosina 2000–2013 sekä Helsingin liikenneväylädataa.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Kaivokatu vaarallinen solmukohta

Kaivokadun suojatiellä sattuu lähes 20 prosenttia ydinkeskustan jalankulkijoille jalankulkijoille tapahtuneista onnettomuuksista.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

– Tulos ei ollut yllättävä, mutta sekä helsinkiläisten että täällä vierailevien on hyvä muistaa, että kyseessä on yksi keskustan liikenteen solmukohdista ja paikalla on ihmisten lisäksi paljon autoja ja raitiovaunuja, Bisnoden analyytikko Matias Andersson muistuttaa.

Pyöräilijöille vaarallisin suojatie on Pukinmäessä Kehä I:n ulostulorampin päässä. Paikassa sattuneesta kymmenestä polkupyöräonnettomuudesta valtaosa johti vakavaan loukkaantumiseen. Se johtui todennäköisesti autojen kovasta vauhdista.

Mielenkiintoinen artikkeli: Yli 60-vuotiaat muita harvemmin liikenneonnettomuuksissa

Autoilija kärsii Katajanokalla

Autoilijoiden näkökulmasta riskialttein suojatie on Katajanokalla Kanavakadun alkupäässä.

Paikka on autoilijoille hankala, sillä risteyksessä on vilkas liikenne ja lisäksi raitiovaunuliikennettä. Kyseisellä suojatiellä on sattunut ylivoimaisesti eniten kolareita. Pääosa näistä on kuitenkin ollut peltikolareita, joten jalankulkijat ovat olleet turvassa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla