Talvella moni pyllähtää ulkona nurin eikä välttämättä selviä pelkillä mustelmilla. Liukkaan kelin vaaroihin voi varautua yksityisellä tapaturmavakuutuksella, mutta sekään ei korvaa kaikkea eikä sitä yleensä saa yli 75-vuotias.

Liukastumisvammojen vuoksi käy Suomessa vuosittain lääkärissä yli 50 000 jalankulkijaa, ja vammoihin menehtyy kymmenkunta.

Vahinko voi sattua vaikka kuinka varoisi, mutta taloudellisesti siihen voi varautua ottamalla yksityisen tapaturmavakuutuksen. Sen saa vaikkapa kotivakuutuksen liitteenä. Sellaisenaan tapaturmavakuutus maksaa muutamia kymmeniä euroja vuodessa.

Jos sattuu klassinen tapaturma, esimerkiksi kaatuminen niin, että nilkka murtuu, vakuutuksesta korvataan kaikki hoito- ja leikkauskulut. Jos jalkaan jää pysyvä haitta, vaikkapa jäykkä nilkkanivel, siitäkin voi saada korvausta, jos vakuutukseen kuuluu myös invaliditeettiosuus.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Työsuhteessa olevilla on työnantajan maksama tapaturmavakuutus, joka korvaa työmatkalla tai työpaikalla sattuvat vahingot. Jos vakuutus on täysiaikainen, se kattaa myös vapaa-ajan vahingot.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Eri ikärajat eri yhtiöissä

Kovin vanhana yksityistä tapaturmavakuutusta ei enää saa. Ikärajat vaihtelevat huomattavastikin eri yhtiöissä, joten ne kannattaa aina tarkistaa.

Joku myöntää vakuutuksen 75-vuotiaalle, joku vielä 79-vuotiaalle. Myös vakuutuksen päättymisikä vaihtelee.

Tapaturmavakuutuksen ehdoista löytyy myös merkittävä rajoitus, joka koskee usein ikäihmisiä.

Vakuutus nimittäin korvaa vain tapaturman osuuden vammasta.

Jos siis potilaalla on ennestään jokin sairaus tai vika, jonka vuoksi vammasta tulee sellainen kuin tulee, vakuutusyhtiö ei korvaakaan kaikkea hoitoa.

Pääkallokelillä kannattaa rajoittaa liikkumiset minimiin. Jos lähtee ulos, jalassa pitää olla kunnon kengät. Käytännön lisäturvaa tuovat liukuesteet ja kävelysauvat.

Tieto

Näin et kaadu

Hanki tukevat ja liukumattomat ulkojalkineet.

Pohja on voimakkaasti kuvioitu ja pohjakuvio on sivuilta avoin. Viistetty kanta jatkaa pohjakuviota taaksepäin, jolloin se lisää askeleen rullaavuutta ja pohjan pitävyyttä. Nastat (IceBug) ovat melko varma kaatumisen ehkäisijä.

Hanki liukuesteet ja jääpiikki.

Liukuesteiden pitää olla tyyppitarkastettuja ja sertifioituja tuotteita, jolloin niistä löytyy CE-merkintä. Liukuesteitä myyvät mm. suutarit, kenkäkaupat ja monet suuret tavaratalot.

Ota saattaja mukaan.

Suunnittele turvallinen reitti, jonka kunnossapidosta huolehditaan ja jossa on myös levähdyspaikkoja.

Kävele piennarta pitkin.

Vahvista lihasvoimaasi.

Kun jalat, pakarat ja keskivartalo pysyvät tiukkana, vältät revähdyksiä ja pysyt ketteränä. Samalla luustosikin pysyy paremmassa kunnossa.

Lähde: kotitapaturma.fi

 

Lainaus:

Vuosi sitten kaaduin suojatiellä ja oikean käden kyynärpää murtui. Olen 58 vuotias ja vanhempani ottivat minulle vuonna 1955 kunnon vakuutuksen - muuten ei olisi korvattu 4 lääkärikäyntiä, 4 röntgenkuvausta, 10 fysioterapiakäyntiä yksityisellä ja kalliilla lääkäriasemalla. Tähän mennessä kuluja 0 Euroa. Kaiken lisäksi tämä vakuutusyhtiö haluaa tietää, olenko toipunut ja lupaa maksaa korvauksia pysyvästä haitasta jos tällainen on tuloksena tapaturmasta. Vielä en ole käynyt lääkärissä tutkimuksissa, ne ovat edessä tammikuussa 2012. Kyllä korvataan, jos turvataan itse maksamalla joka kuukausi vakuutusyhtiölle korvaus siitä. Olisi mukava lukea vastaavia tarinoita.

Kummaksi on nyky maailma mennyt aina pitäisi löytää maksu mies jostain muualta mistään ei oteta itse vastuuta, jos lapsenlapsi kaataa marja kiisseliä plyyssi soffalle kotivakuutuksen pitää maksaa!

Sisältö jatkuu mainoksen alla