Testamentin todistajien kanssa on oltava tarkkana.

Testamentin voi tehdä vaikka kotona ruutupaperille. Yksi asia on kuitenkin tärkeä, jos haluaa testamentin olevan pätevä.

Lue myös: Asianajaja vertaa testamenttia tv:n ostoon – "Kestää 50 vuotta ja estää perintöriidat”

Testamenttiin vaaditaan kaksi täysin esteetöntä todistajaa, joiden on oltava paikalla yhtä aikaa. Jos he eivät ole yhtä aikaa paikalla, testamentissa on muotovirhe ja sitä voidaan moittia.

Testamentti kertoo vainajan viimeisen tahdon. Jälkipolville tahdon ymmärtäminen on sitä helpompaa, mitä tarkemmin sitä on perustelu.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

– Kun testamentissa on perustellaan avoimesti, mistä syystä joku saa hirvensarvet ja toinen kansallispuvun, asia menee paremmin perille, sanoo asianajaja Harri Kontturi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Mielenkiintoinen artikkeli: Riidaton perinnönjako on hyvä syy tehdä testamentti.

Perustelu auttaa myös ymmärtämään avioehtotilanteita. Kontturi ottaa esimerkiksi varttuneella iällä avioituneen pariskunnan, jolla on avioehtosopimus.

Kun varakkaammasta puolisosta aika jättää, toinen saattaa jäädä tyhjän päälle. Sellaisia tilanteita varten on voitu tehdä testamentti, jolla jätetään käyttö- tai hallintaoikeus leskelle esimerkiksi kesämökkiin tai sijoitusasuntoon. Kun testamentissa perustelee, ettei halua jättää puolisoaan puille paljaille, vainajan sukulaiset ymmärtävät päätöksen paremmin.

"Älä jätä tätä perinnöksi” – katso pysäyttävät ennen ja jälkeen -kuvat

Testamentti, lesken oikeudet, perinnönjako. Tästä teemasta löydät tarpeellista tietoa perinnönjakoon liittyvistä asioista.

Sisältö jatkuu mainoksen alla