Jos hiukset haluaa pitää kunnossa läpi kesän, kannattaa niitä hoitaa huolellisesti. Hiusalan ammattilainen antaa tylyn tuomion suomalaisten tavalle hoitaa hiuksiaan.

Hiuksia koetellaan koko kesän, vaikka kelit pysyisivät viileinä. Suurimmat uhat kesällä ovat kuitenkin hiuksiin kohdistuvat auringonsäteet, kertoo hiusalan ammattilainen,  kouluttaja Heidi Alastalo.

– Auringonsäteitä on kesällä enemmän kun talvella, ja nyt hius on kovimmalla uv-säteiden altistuksella.  Suolavesi kuivattaa myös hiusta, jos sitä ei hoida. Lisäksi hiuspohjan iho reagoi ilmaston muutoksiin, Heidi sanoo.

5 täydellistä ohjetta, joilla pidät hiukset kunnossa koko kesän

Heidi kertoo huomanneensa, että suomalaiset ovat all-in-one-kansaa. Haluamme mieluusti siis käyttää yhtä tuotetta, joka auttaa kaikkiin hiusongelmiin.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

– Suomalaiset tykkäävät mökkituotteista, jotka soveltuvat koko perheelle. Jos hius on käsitelty, se vaatii aina tuotteita enemmän. Kannattaa valita siis aina shampoo ja hoitoaine hiustyyppisi mukaisesti, jotta hius pysyy terveempänä ja hoidettuna. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Hiustutkija: ”Melkein kaikilla +50-vuotiailla on rasvan vajaus”

Mitkä ovat sitten suurimmat virheet, mitä suomalaiset tekevät kesällä hiustenhoidossa?

– Mökkituotteet ovat saattaneet kärsiä lämpötilan muutoksesta. Shampoo tai hoitoaine voi jäätyä talvella. Kun nämä otetaan uudelleen käyttöön, on tuote pakastuessaan mennyt jo piloille. 

Toinen kompastuskivi on Heidin mukaan shampoon tai hoitoaineen kuumeneminen.

– Jos peseydytään saunatilassa, kannattaa huomioida, ettei tuote kuumene liikaa. Muistetaan siis nostaa tuotteet pois ylälauteilta ja otetaan ne syksyn tulleen kotiin mukaan, IdHAIR Finlandin kouluttaja Heidi Alastalo vinkkaa.

Vinkki! Onko sinullakin kuiva päänahka?
Unohda vanha uskomus hoitoaineesta

Vierailija

Ilmeisesti tarkoitettiin "halpis-shampoita" ja hoitoaineita joita ostetaan yksi yhteinen pullo kaikille käyttäjille ja jätetään mökille talven yli jäätymään ja pilalle menemään. Siittä vaan taas kesän tullen lurautetaan tukkaan.

Kampaajan mielestä on huono homma jos esim.naiset hoidattavat koko talven kampaajalla hiuksiaan ja ostavat kampaamosta juuri itselle sopivat shampoot ym. ja sitten kesällä pilaavat tukkansa jollain viimevuotisella yleisshampoolla. Värit haalistuu, kiharat takkuuntuu, hiukset kuivuvat auringossa jne. Kampaaja toivoo että laatutuotteet olisi kesäisinkin käytössä jopa siellä mökillä.

Ehkä siinä on kampaajalla rahallinenkin ajatus, kesäisinkin kassa saisi kilahtaa.

 

-luonnonkihara-

Tuon tuostakin on julkaistu perhelehdissä ja naistenlehdissä testejä kosmetiikka- ja hoitoainetuotteista. Ihan analysoinnin kera. Useimmiten on voittajaksi selvinnyt ihan halvin tavallinen ostettu aine. Olipa voide, shampoo tai muu.  Analysoitu ja todettu sisällöltään samanlaiseksi olipa kilo/litrahintahaarukka vaikka kuinka suuri. Suurihan se todella voikin olla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla