Syötkö ruokaa, jossa on runsaasti C-vitamiinia? Kiinalaistutkimuksen mukaan saatat samalla pienentää riskiäsi sairastua aivohalvaukseen.

Jos ateriasi sisältää runsaasti hedelmiä, vihanneksia ja marjoja, voit samalla tulla pienentäneeksi riskiäsi sairastua aivohalvaukseeen.

Kiinalaistutkijoiden mukaan runsaasti C-vitamiinipitoista ravintoa syövien aivahalvausriski on viidenneksen pienempi kuin C-vitamiinia vähän saavien.

Yhteys koskee ravinnosta saatavaa C-vitamiinia, ei vitamiinivalmisteita.

Ryhmän havainnot jättävät vielä avoimeksi sen, kuinka paljon henkilöiden muu ruokavalio selittää tuloksia. Esimerkiksi marjoista, hedelmistä ja vihanneksista saa C-vitamiinin ohella lisäksi monia muita terveydelle hyödyllisiä ainesosia.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Tutkimus julkaistiin Journal of the American Heart Association -lehdessä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Lähde: Duodecim

Lisää vitamiineista:

Saatko tarpeeksi vitamiineja?

Totta vai tarua? Väitteitä vitamiineista

500mg on ihan hyvä lisäravinteena.

 

Syöpää hoidetaan jopa 5 000mg eli 5 mg päiväannoksilla.

 

Ylimäärä tulee virtsan mukana ulos.

Sisältö jatkuu mainoksen alla