Lääkkeiden Kela-korvaus on pudonnut vuoden alusta. Apteekkireissu käy nyt reilusti aiempaa kalliimaksi muun muassa diabetesta sairastaville.

Lääkeostoihin tuli vuoden alusta voimaan 50 euron omavastuu. Tämä tarkoittaa sitä, että osan apteekkilasku kallistuu.

Esimerkiksi diabetes, glaukooma, epilepsia, Parkinssonin tauti ja kilpirauhasen vajaatoiminta maksavat nyt sairastajalleen aiempaa enemmän. Diabetes-potilaan lääkelasku maksaa nyt tuplasti enemmän kuin vuosi sitten.

Lue kaikki kilpirauhasesta: ET-lehden kattava kilpirauhasteema löytyy täältä.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Diabetespotilaan ennen 24 euroa maksanut lääkeostos maksaa nyt yli 50 euroa.

Kilpirauhaspotilas maksaa vuoden lääkkeet tästäedes kokonaan itse, kun ennen joka ostosta sai 35 prosentin korvauksen, uutisoi Keski-Uusimaa -lehti.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Lehden haastattelema Sosiaali- ja terveysministeri Hanna Mäntylä (ps) havainnollistaa, että vuotuinen lääkelasku kallistuu yli 100 eurolla kuitenkin vain alle tuhannella suomalaisella, mutta myöntää, että hinnannousu kirpaisee pienituloisia.

Diabetesliiton kannanoton mukaan lakimuutos vaarantaa jopa 50 000 suomalaisen terveyden, sillä jos tyypi 1 diabeetikolta loppuvat sekä rahat että insuliini, on henki vaarassa.

Mitä mieltä sinä olet lääkekorvausten muutoksesta? Pitäisikö diabeetikoiden osalta asiaa tarkastella uudestaan?
Osallistu keskusteluun.

 

 

Thyroxinin syöjä

"Lehden haastattelema Sosiaali- ja terveysministeri Hanna Mäntylä (ps) havainnollistaa, että vuotuinen lääkelasku kallistuu yli 100 eurolla kuitenkin vain alle tuhannella suomalaisella, mutta myöntää, että hinnannousu kirpaisee pienituloisia."

Kilpirauhasen vajaatoiminnan lääkkeitä söi v.2014 yli 300 000 ihmistä. Miten tästä joukosta vain alle tuhat kärsii hinnannoususta? Ehkä Et-leden kannattaisi selventää asiaa.

Vierailija

Miksi tommonen  korotus joka koskee vain tuhatta.  Tässähän on valtio takana  eikä pikku kioski.

Mikä on homman  hyöty yleensäkään,  potilaat hakee kelasta puuttuvat  rahat.

Sisältö jatkuu mainoksen alla