Hyönteisistä povataan tulevaisuuden sisäfileitä ja läskisooseja, gourmet-ruokia ja toisaalta arjen pelastajia. Lihavarat ehtyvät, mutta korreja riittää. Mutta riittääkö hyönteisissä oikeasti ravintoaineita?

Hyönteisistä on uumoiltu lisuketta tulevaisuuden aterioille. Proteiinipitoisina ne ovat hyvää syötävää, ja niiden kasvattaminen on huomattavasti ekologisempaa kuin naudan tai porsaan. Mutta kuinka hyviä ne ovat ravitsemuksellisesti?

Tutkimuksen mukaan ne eivät ole sen terveellisempiä mutta eivät myöskään epäterveellisempiä kuin tutummat eläinproteiinilähteet.

Tutkimuksessa oli hyönteisistä mukana kotisirkka, mehiläinen, silkkimato, mopanemato, afrikkalainen palmukärsäkäs ja keltainen jauhomato. Niitä verrattiin nautaan, porsaanlihaan ja kanaan.

Esimerkiksi tyydyttynyttä rasvaa oli lihaperäisissä ruoka-aineissa melko vähän eli alle neljä neljä prosenttia. Osassa hyönteisistä tyydyttynyttä rasvaa oli vain pari prosenttia, mutta osassa jopa kymmenen prosenttia.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Lähde: ukkinstituutti.fi

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla