56-vuotias Maija Rauha sai kipuihinsa Lyrica-lääkettä, joka teki jopa suoraan kävelemisestä vaikeaa. Parin viikon käytön jälkeen hän meni työterveyteen. ”Lääkäri maanitteli minut jatkamaan vielä jonkin aikaa lääkkeen käyttöä, koska haitat saattaisivat pian lieventyä ja jäädä pois.”

Tietyssä iässä -blogissaan Maija Rauha kertoo kivuistaan, jotka valvottivat häntä viime vuonna. Ensin hän sai Ketipinoria helpottamaan nukahtamistaan.

Sen jälkeen Maija otti Lyrica-lääkkeitä, jotka on tarkoitettu hermovaurion aiheuttamien kipujen hoitoon. Lyricalla voidaan hoitaa myös epilesiaa ja ahdistuneisuushäiriötä.

– Käytin Lyricaa sitkeästi noin kolmen kuukauden ajan.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

– Lyrica, kuten monet muutkin pitkäaikaista tehoa tavoittelevat kipulääkkeet, pitää itse titrata sopivaan vahvuuteen kokeilemalla. Hoito aloitetaan pienellä pitoisuudella ja sitä nostetaan, kunnes toivottu vaikutus on saavutettu. Minulta vei pari–kolme viikkoa päästä korkeimpaan sallittuun annostukseen, ja vetelin lopulta lääkettä kaksin käsin. Kipua poistava vaikutus jäi kuitenkin tulematta, joten laskin annostuksen noin skaalan puoliväliin, kirjoittaa Maija blogissaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

"Vetelin lääkettä
kaksin käsin."

Alkuun Maija tunsi olevansa ”puolen promillen kännissä koko ajan”. Kadulla kulkiessani suoraan käveleminen oli mahdotonta, hän kertoo. Maijan sekava olo haihtui myöhemmin, kun hän oli käyttänyt lääkettä pidempään.

Yllättäen Lyricasta oli jopa hetkellisesti iloa – ainakin yhdessä asiassa, Maija mainitsee.

–Viime kesän minigolf-turnauksessa hermoni kestivät poikkeuksellisen hyvin: pelasin tyynesti ja harkiten. En ole koskaan menestynyt pelissä yhtä hyvin kuin Lyrican vaikutuksen alaisena.

 

Miten Maijan Lyrica-hoidolle ja lääkkeen vaikutuksille lopulta kävi?

Lue lisää  Tietyssä iässä -blogista, kommentoi ja kerro samalla omia kokemuksiasi Lyricasta.

Kysely

Oletko käyttänyt Lyricaa?

Kyllä
Kyllä
52.3%
En
En
47.6%
Ääniä yhteensä: 42
Sisältö jatkuu mainoksen alla