Suomen kilpirauhaspotilaat -yhdistys ei hyväksy lääkäri Tapani Kiminkisen näkemystä kilpirauhasen vajaatoiminnasta.

Maalaislääkäri Tapani Kiminkinen on kutsunut kilpirauhasen vajaatoimintaa muotisairaudeksi Ylen Aamu-tv:ssä ja ET-lehden jutussa. Suomen kilpirauhaspotilaat ry. muistuttaa, että tautia sairastaa 300 000 suomalaista.

– Myös diabetesta sairastaa 300 000 suomalaista, ja sen kohdalla puhutaan kansansairaudesta. Mikä tekee toisesta muotisairauden ja toisesta kansansairauden, vaikka sairaita on saman verran? yhdistys kysyy vastineessaan, jonka se julkaisi Kiminkisen vierailtua Aamu-tv:ssä.

Tärkeää: Viisi merkkiä siitä, että on syytä tarkistaa kilpirauhanen

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Yhdistys kysyy myös, onko meillä kansantaloudellisesti varaa jättää iso määrä ihmisiä hoitamatta tai huonon hoitotasapainon varaan?

"Ei ole paluuta siihen aikaan, kun piti vain nöyränä kärsiä."

– Mitä pelättävää on koelääkityksen määräämisessä vahvasti oireilevalle potilaalle? Elimistön oman hormonitoiminnan negatiivinen palautejärjestelmä pitää huolen siitä, että turhaan määrätty lääke ei auta. Jos lääkitys kuitenkin auttaa, eikö se silloin ollut tarpeen?

Mielenkiintoinen artikkeli: Voinko saada kilpirauhaslääkkeet kokeeksi?

Yhdistyksen mukaan Kiminkinen haikailee turhaan vanhoja hyviä aikoja, jolloin lääkärit olivat arvossaan eikä internetiä ollut keksitty.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

– Niihin aikoihin ei ole paluuta. Nykyään ihmiset haluavat tietoa ja se on myös kaikkien saatavilla. Siitä on seurannut se, että ihmiset osaavat vaatia lääkäreiltä parempaa hoitoa ja parempaa perehtyneisyyttä asioihin. Ei ole paluuta siihen aikaan, kun piti vain nöyränä kärsiä.

Lue Tapani Kiminkisen haastattelu: "Kilpirauhasen vajaatoiminta on muotisairaus"

Kysely

Kärsitkö kilpirauhasen häiriöistä?

Kyllä
Kyllä
83.7%
En
En
17.2%
Ääniä yhteensä: 1866
Vajis

Hieno vastine uudelta yhdistykseltä. Niin totta joka sana. Kunpa Kilpirauhasliittokin ajaisi jäsentensä asiaa rinta rinnan uuden potilasyhdistyksen kanssa. Suurin muoti-ilmiö näyttää olevan lääkäreiden vaikeus hyväksyä sitä, että potilaat ovat lukutaitoisia ja pystyvät perehtymään tieteellisiin teksteihin ymmärtäen ne. Niitäkin nimittäin netin ihmeellisestä maailmasta löytyy, eikä vain huuhaa tietoa. Lääkärit eivät ole koulukuntana sivistyksen ja oppineisuuden mitta, fiksua ja lukutaitosta porukkaa löytyy myös asiakkaista. Toivottavasti vastine julkaistaan myös painetussa lehdessä. Nyt on aika tämänkin vajaatoiminnasta kärsivän miettiä kumpi yhdistys ajaa potilaan etuja. Kiitos toimitukselle reagoinnista!

Sisältö jatkuu mainoksen alla