Maalaislääkäri Tapani Kiminkinen hämmästelee sote-paniikkia ja kritiikkiä vanhustenhoidosta. Hän korostaa myös yksilön vastuuta.

Maalaislääkäri Tapani Kiminkinen on yllättynyt. Vähän tuohtunutkin. Sosiaali- ja terveyspalveluiden uudistuksesta sekä vanhustenhoidosta uutisoidaan ja puhutaan hänen mielestään tavalla, joka synnyttää turhaa paniikkia.

– Kuka meidät hoitaa, hoitaako kukaan, eihän siellä missään ketään enää ikäihminen kiinnosta. Eivät leikkaa, eivät ulkoiluta, eivät pidä ihmisenä. Sanon, että kyllä hoitaa! Ja kyllä kiinnostaa! Vanhustenhoito, terveydenhoitokin ylipäätään, on meillä Suomessa pääasiassa hyvässä kunnossa. Esiin vain pääsevät helposti ne epäkohdat, Kiminkinen luennoi.

Auta naapuria, naapuri auttaa sinua

Maalaislääkärin koti- ja työpitäjässä Saarijärvellä perinteinen naapuriapu tuntuu tohtoria kuunnellessa olevan vielä voimissaan. Naapuri auttaa toista, kukin osaamisensa, ammattitaitonsa ja aikansa mukaan. Tohtori itsekin haluaa olla mahdollisimman paljon avuksi.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

– Tämä työ on elämäntapa. En sulkeudu kotiini virka-ajan jälkeen. Illalla kävin hoitamassa yhden kynsiongelman. Jos on potilaalla kiirettä tai liikkuminen hankalaa, menen kotiin. Ei se ole mikään ihmeellinen asia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Parisuhde tuo onnen

Maalaislääkäri puhuu mielellään parisuhteen tärkeydestä. Ja ellei ole virallista suhdetta, jonkinlainen kaveri tai kumppani kannattaa itselleen haalia.

– Pakkelia naamaan ja markkinoille! Tansseihin kun tyrkkäytyy, niin kuntokin kasvaa. Ei tule veritulppaa eikä tarvita nesteenpoistolääkkeitä, kun liikaa istutaan ja maataan, Kiminkinen nauraa humoristiseen tapaansa.

– Kyllä se on tämä maailma ja kaikki vaivat mukavampi ottaa vastaan, kun joku siinä vieressä köllöttelee, vaikka onhan se suhde semmoista jurnutusta välillä itse kullakin.

Kelan asumistuki ei vastaa yhtään tämänpäivän vuokratasoa ja kaikissa muissakin korvausissa pätee sama Esim. hoitotuet, kuntoutusrahat opintotuet ja omaishoitajien tulot Kokoajan lääkkeitten ja sairaalajaksojen maksukattoa nostetaan ja otetaan monilta lääkkeiltä Kela korvauksia tai ainakin pienennetään.  KuItenkin Kela antaa suomen kansalaisille korvaukset, vaikka ovat Isis sotilaita

Kiminkäisestä kyllä oli puhetta Lääkäreillä ei ole aikaa enää potilailleen ja kun rahat tiukalla  kaikkista tärkeistä  tutkimukmuksista vähennetään. Helposti sanotaan, että on liian lihava ja melkein kaikki johtuu sitten siitä. Taikka  jos kivuille ei löydy tai ei edes tutkita syytä, niin laitetaan masennuksen piikkiin

Lääkäreitä on moneksi mutta varmasti usea lääkäri kärsii tilanteesta. Tiukat säästö  ohjeet ovat  tulleet korkeamaltataholta Eli jos olet köyhä ja rahaton niin kärsi tai  kuole  Ja onhan moni vanhus kuollutkin Kotipalvelussa liian vähän työntekiöitä ja hoitoalalla kaikkialla puute henkilökunnasta Urheiliat pääsee heti tutkimuksiin ja hoitoihin jos pikkusenkin jotain sattuu, vaan nehän edustaa maatamma ja voimme esitää, että meillä kaikkki niin hyvin

 

 

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla