Säämies Pekka Pouta juoksee maratoneja ja pitää elämänsä tasapainossa.

 1. Säännöllinen unirytmi
  Yhdeksän tuntia on minulle miellyttävä määrä unta. Vuorotyöläiselle säännöllinen unirytmi on tärkeä. Esimerkiksi päiväunia ei kannata nukkua tai jos nukkuu, ne pitää ajoittaa oikein. Myös kuntoilu päivällä helpottaa nukahtamista illalla.

 2. Koirakaveri Sini
  Borderterrieri Sini tuo mielihyvää elämään. Olen myös yllättynyt siitä, kuinka helposti koira tutustuttaa toisiin ihmisiin. Yksinäisille koira voisikin olla hyvä hankinta.

 3. Lenkkipolku
  Tykkään syömisestä, ja paino nousee, jos en harrasta liikuntaa. Pitkällä juoksulenkillä kuluu helposti 1 500 kaloria. Lenkkeilystä tulee myös hyvä olo, joskin endorfiini alkaa virrata vasta puolen tunnin juoksemisen jälkeen.

 4. Tiukka korsetti
  Fustra ja pilates pitävät keskivartalon lihakset kunnossa. Istumatyöläisen on tärkeää huolehtia keskivartalostaan. Myös juoksemisessa lihasten on hyvä olla kunnossa, varsinkin jos on näin pitkä ihminen, 190-senttinen.

 5. Laadukas ruoka
  Panostan laatuun mieluummin kuin määrään, koska haluan pysyä hoikkana. Juoksijalle massa ei ole hyvästä, ja jo viisi ylimääräistä kiloa vaikuttaa.

 6. Rakkopuikko
  Nykyään myydään jalkoihin liukastusainetta, joka tekee loistavan ”teflonpinnan” ihoon. Se estää hiertymät ja rakot esimerkiksi kaupunkimatkoilla ja pitkillä lenkeillä. Korkokenkiä käyttäville naisillekin suosittelen sitä.

 7. Magnesium  
  Magnesium ehkäisee suonenvetoja juostessa, joten syön sitä joka päivä. D-vitamiinia otan talvella päivittäin ja kesällä silloin tällöin.
  Muistan ottaa pillerit aamuisin, koska ne ovat kahvipaketin vieressä.

 8. Tasapaino  
  Olen huomannut vuosien varrella, että elämän tasapaino on tärkeä. Ylimääräistä pitää karsia niin kauan, että saa perusasiat järjestykseen.

"Jo viisi ylimääräistä kiloa vaikuttaa."

Artikkeli on julkaistu alunperin ET Terveys -lehdessä 5/2015.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Mikä Lääkekaapilla-sarja?

Lääkekaapilla-sarjassa tunntetut suomalaiset paljastavat hyvinvointinsa tekijät. Lue myös Raija Orasen vinkit.

Sisältö jatkuu mainoksen alla